Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΙΖΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ! ...



Αποτελεί ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τη Δυτική Ελλάδα η μετατροπή των παραλίων της σε ΧΑΒΟΥΖΑ των λυμμάτων των κλουβιών και των απόβλητων τους τόσο σε φυσικούς όσο και σε χημικούς ρύπους. Οι αλόγιστες - εν όψει  κερδοφορίας -   χρήσεις αντιβιοτικών , ηρεμιστικών , φορμόλης και άλλων υλικών , σε συνδυασμό με τη φυσιολογική ρύπανση από την εντατική εκτροφή χιλιάδων τόνων ψαριών , θα αποτελέσουν την επιτάφια ελεγεία για τα περιορισμένα πλέον όνειρα των νέων μας για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ... Οι περιορισμένες σε αριθμό θέσεις εργασίας που θα προσφερθούν  (εν είδει αντισταθμηστικών οφελών προς τους νέους μας) δεν είναι τίποτε μπροστά στις θέσεις εργασίας που θα χαθούν από την  αποτουριστικοποίηση ολόκληρης της θαλάσσιας λεκάνης Λευκάδα -Ιθάκη - Εχινάδες- Βόνιτσα. Η εξ αυτής της αιτίας υποτίμηση των αξιών γής , θα επιτρέψει στους "επενδυτές ιχθυοκαλλιεργητές" να επενδύσουν εκ νέου σε γη με εξευτελιστικές τιμές , ώστε να μην μπορούν να υπάρχουν αντιστάσεις από τους μικρούς ιδιοκτήτες που είναι και η κύρια εστία αντίστασης στα σχέδιά τους.
  Εμπρός λοιπόν στην οργανωμένη και καταφανώς ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ  (όπως εναργέστατα κατέδειξε η δια περιφοράς υπογραφή των "συναρμόδιων υπηρετών του δημόσιου συμφέροντος" ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ  και ΜΟΝΟΝ του "χωροταξικού") δύναμη των "επενδυτών", οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας , οι κάτοικοι της Λευκάδας και των νησιών της περιοχής μας, οφείλουν να διατηρήσουν ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ενάντια στις διασπαστικές απόπειρες που φυσιολογικά θα γίνουν από πλευράς  "επενδυτών"και από τα τσιράκια τους τους "πολιτικούς" τόσο της κεντρικής  όσο και της τοπικής σκηνής .
   Είναι απολύτως σίγουρο πως ο αγώνας που από προχτές ξεκίνησε με την εκδήλωση διαμαρτυρίας
των κατοίκων του Κάλαμου και Καστού ενάντια στην εγκατάσταση ιχθυοτροφείων στην περιοχή, θα 
ενταθεί καθώς και οι υπόλοιποι κάτοικοι της χέρσου περιοχής θα αντιλαμβάνονται  πως το μέλλον τους είναι στενότατα συνδεδεμένο με αυτό των νησιωτών γειτόνων τους. Όπως είναι ξεκάθαρο για τους νησιώτες πως μια χερσαία ακτογραμμή "κεντημένη" με κλωβούς αποτελεί τροχοπέδη για το δικό τους τουριστικό μικρόκοσμο, έτσι και ένα νησιώτικο σύμπλεγμα περικυκλωμένο από κλουβιά, είναι βέβαιο πως δε θα αποτελεί τον καλύτερο "κράχτη" για το χερσαίο τουριστικό προϊόν... Ενας τουριστικός προορισμός είναι το σύμπλεγμα "Μύτικας -Κάλαμος- Καστός" . Αν "σπάσει" η αλυσίδα της συνοχής τους, κανείς  δε θα "επιβιώσει" στις συνθήκες που θα προκύψουν. Ασφαλώς θα υπάρχουν τότε πολύ καλύτερες επιλογές για αυτούς που μέχρι τώρα επισκέπτονταν τον τόπο και που ήταν οι καλύτεροι διαφημιστές του ...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ  και προ πάντων ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ στα διχαστικά και υπονομευτικά συνθήματα και "προτάσεις" που θα διαχέονται με αυξανόμενους ρυθμούς και ένταση επιδιώκοντας τη ΔΙΑΣΠΑΣΗ του ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ και τους ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥΣ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΞΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛ ΑΙΡ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΑ ΕΚΕΙ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΝΑ ΑΝΗΦΟΡΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ, ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟ !