Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ & ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΕΣ .. ΠΑΡ΄ΕΦΕΤΑΙΣ...

Πολύς χαρτοπόλεμος κι΄αντάρα στα bloggs σχετικά με την ίδρυση του Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία. Βγήκαν και πάλι τα σπαθιά κι΄οι αλληλοκατηγορίες δίνουν και παίρνουν. Είναι να απορείς,πως μιά υπόθεση που στην ουσία αφορά κάνα δυό δεκάδες άτομα και στις δυό πόλεις, παθιάζει τόσους ( ; ) απλούς πολίτες.Δέν είναι δυνατό να πολώνονται οι κάτοικοι των δυό πόλεων γύρω από αυτό το ζήτημα, να ανταλλάσσουν ύβρεις και χοντράδες, παραβλέποντας επι της ουσίας το γεγονός ότι ο νομός είναι απο τους τελευταίους σε οικονομική ανάπτυξη, με μηδενικές υποδομές, χωρίς μονάδες υγείας , φυτοζωεί και πρωταθλητεύει στην ανεργία και την εγκατάλειψη. Και αντι να ζητήσει απο τους πολιτικούς που εκλέγει ευθύνες για αυτή την κατάντια, διχάζεται και οδηγείται δεμένος πισθάγκωνα στα πόδια του πολιτικάντη της περιοχής του, ικέτης μιάς θέσης τυροπιτά ή καφετζή παρ΄Εφέταις...Γιατί η μαύρη αλήθεια είναι ότι ο ευρύτερος κοινωνικός ιστός ούτε που θα χαμπαριάσει (απο πλευράς οικονομίας ή ανάπτυξης )είτε ιδρυθεί είτε όχι το εφετείο στην πόλη του. Οι μόνοι που κόβονται -και δικαιολογημένα - είναι οι δικηγόροι των δυό πόλεων και ίσως έτσι εξηγείται το γεγονός πως πρωτοστατούν σ΄αυτό το θέμα, ενώ για άλλα κοινωνικοοικονομικά θέματα του τόπου τους, περί άλλα τυρβάζουν.Ας μπούν λοιπόν τα σπαθιά στα θηκάρια.Ο διχασμός τόσων χρόνων μας έφερε στο σημερινό χάλι.Ψυχραιμία και μή μασάτε.Αφήστε πίσω ότι χωρίζει τις δυό πόλεις, ορίστε μια κοινή λίστα αιτημάτων, κι΄αλλάξτε τον αδόξαστο σ΄όσους θα΄ρθουν να μας πλησιάσουν στις προσεχείς εκλογές.Μην πέσουμε στην παγίδα του διχασμού , που είναι βούτυρο στο ψωμί των ανίκανων που θα ξαναεκλέξουμε με σημαίες τύπου ''ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ''. Είναι γνωστό και στον τελευταίο Γκαγκά τύπο ότι δεν γίνεται ευημερία με κανα δυό καφέδες και τυρόπιτες παραπάνω. ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΑ... Με σεβασμό πρός τις δυό κοινωνίες,

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tote giati to diekdikei to agrinio eis varos toy mesologgioy poy os proteyoysa to dikaioytai..einai dioikitiko kentro to mesologi i oxi?GIASTI KAPOIOI TO AMFISVITOYN SYNEXOS..

Γ.Θ. είπε...

Νομίζω, ότι η ίδρυση του Εφετείου, ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ και ως εκ τούτου, άλλοι διεκδικούν την αλλαγή της έδρας του , όχι το Αγρίνιο...Πάντως, εξακολουθώ να υποστηρίζω πως το ζήτημα του Εφετείου είναι ασήμαντο για τις τοπικές κοινωνίες και ότι το κρατάνε ζωντανό όσοι θέλουν να καλύψουν την ανεπάρκειά τους σε ιδέες και έργα καθώς και μιά κάστα που έκανε το ψέμμα επάγγελμα.Δεν πρόκειται να επανέλθω στο θέμα, αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις!