Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΥΠΟΥΡΓΟΣ;...ΙΣΩΣ!..ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΜΩΣ;....

Ο κύριος Χατζηγάκης, παλαιός και έμπειρος πολιτικός, εμφανίστηκε την Παρασκευή στο mega chanel για να δηλώσει ότι ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ..Το γεγονός ότι τα λόγια αυτά βγήκαν απο το στόμα του ''υπεύθυνου'' για τη λειτουργία της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στη χώρα, προσδίδει στη φράση τη βαρύτητα των λόγων κάποιου ''ειδικού'',κάποιου που ''ξέρει'' τα πράγματα από πρώτο χέρι...Βέβαια, η συμπεριφορά ορισμένων ανώτατων λειτουργών της Θέμιδος στους καιρούς μας,δυστυχώς, τείνει να δικαιώνει τους λόγους του και τους ισχυρισμούς του πολύπειρου πολιτικού άνδρα. Η αντίδραση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης στην εμπρηστική , για την αξιοπρέπεια των δικαστών και για τη Δημοκρατία μας (αρχή της ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ των εξουσιών), ήταν τέτοιας μορφής και έντασης, που μάλλον καθιστά βεβαία την υπουργική ρήση,υπογραμμίζοντάς την με εκκωφαντική σιωπή, εν τοις πράγμασιν.Έτσι, παρατηρούμε με απάθεια να αποδομείται κάθε έννοια σοβαρότητας και υπευθυνότητας στον τόπο μας, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, για το τί λέγεται και περισσότερο για το τί πράττεται.Σε μια σύγχρονη Δημοκρατία, μια τέτοιου επιπέδου και μορφής δήλωση, θα ήταν αρκετή για να μας απαλλάξει απο την παρουσία του κυρίου Χατζηγάκη ως επι κεφαλής της δικαιοσύνης...ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΚΑΣΤΕΣ με τα ''καρύδια'' των προσφάτως παραιτηθέντων απο το Δικαστικό Σώμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

min tin psaxneis..aytos o ypoyrgos pige na idrysei efeteio sto agrinio..gia ton an mporei na elegxei ti dikaiosyni milame?edo o antropos dexetai entoles apo to stamati kai toys loipoys kai symperiferetai san teleytaios aninor tis ellados..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε 3΄38,μακάρι το ''λάθος''του υπουργού να είναι το ότι θέλει να ιδρύσει Εφετείο στο Αγρίνιο! Εδώ δυό υφιστάμενοί του τον ''σορόπιασαν''κατάμουτρα με τη στάση τους κι αυτός κοίταξε ψηλά μην ψιχαλίζει...Μάλλον όμως πρέπει να δέχεται εντολές απ΄αυτούς που ΔΕΝ θέλουν την ίδρυσή του (εκ του αποτελέσματος...).Τη θέση του blog για τα οφέλη που θα προκύψουν για την ευρύτερη κοινωνία απο μιά τέτοια ίδρυση, την έχω ήδη διατυπώσει. Ευχαριστώ που τα είπαμε... To gialinomati