Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ...

Μία άτυχη στιγμή συγγενικού μου προσώπου, με οδήγησε στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά του Νοσοκομείου της πόλης μας. Η πρώτη εντύπωση ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ!! Συνωστισμός στους διάδρομους , κόσμος να πηγαινοέρχεται ,έτσι χωρίς πρόγραμμα , ασθενείς , τραυματίες , συνοδοί, χωρίς καθοδήγηση για το ΤΙ πρέπει να κάνουν και με την ψυχολογία αυτού που βρίσκεται σε ανάγκη , να περιμένουν κοιτώντας μέσα απο μισάνοιχτες πόρτες μήπως και βρούν κάποιον να ενδιαφερθεί για την τύχη τους...Και οι γιατροί και οι νοσηλευτές , μέσα στο απόλυτο αυτό χάος, να προσπαθούν να βοηθήσουν , μ΄ότι μέσο και Γνώση διαθέτουν , δίνοντας , πιστεύω , καθημερινά άνιση μάχη με τα περιστατικά και την πασιφανή έλλειψη υποδομών . Είναι να απορεί κανείς για το πώς ξεπέφτει το ΕΣΥ και από ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ μας για τον 20 αιώνα, σήμερα και ενώ διανύουμε την πρώτη δεκαετία του 21ου, αντί να το εξελίσσουμε, ακούμε καθημερινά να διαμαρτύρονται Φαρμακέμποροι, Προμηθευτές Υλικού κλπ για χρέη των Νοσοκομείων , τους γιατρούς για ελείψεις σε επιστημονικό προσωπικό, τους νοσηλευτές να αποκαλύπτουν τεράστια νούμερα προσλήψεων που πρέπει να γίνουν στον τομέα τους , κλινικές να μην λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμος ειδικός, κι ένα σωρό αδυναμίες που αγνοούνται απο τους επι κεφαλής του Συστήματος Υγείας της Χώρας μας. Και λέω ''αγνοούνται'' κι΄όχι ''σκοπούμενα'' ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, προκειμένου να ρίξουν νερό στο μύλο των κλινηκαρχών του ιδιωτικού τομέα ... Εκείνο όμως που είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ , προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας και δυστυχώς για τους Διοικούντες ΔΕΝ τους παρέχει το άλλοθι της οικονομικής στενότητας, είναι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά του Διοικητικού Προσωπικού! Για την παροχή μιάς γνωμάτευσης, που έτσι κι αλλοιώς για μια ευνομούμενη υπηρεσία θα ήταν ζήτημα λίγων λεπτών, ξεκινήσαμε απο ένα άτομο με άσπρη μπλούζα, χρειάστηκε να περιφερθούμε σε τρία γραφεία , να μας υποδείξουν οι τελευταίοι το πρώτο άτομο, αυτό να τηλεφωνήσει στο γραφείο που μας είχε πρωτοστείλει, απο εκεί να μας ξαναπαραπέμψουν στο γραφείο Διευθυντή Διοίκησης(!!!) κι΄αφού μας έβλεπαν να περιμένουμε επι ώρα εκεί, να μας εξυπηρετήσουν οι ''ξαναπαραπέμποντες''! Μας συγχωρείτε κύριοι που Διοικείτε το Νοσοκομείο της πόλης μας, οι ικανότητές σας, αντικατοπτρίζονται σε κάτι τέτοια περιστατικά! Η κατάσταση είναι τόσο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ , όσο απαράδεκτο είναι το γεγονός της έλλειψης χαρτιού υγείας στις τουαλέτες του Νοσοκομείου σας. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!! ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες ρε φίλε galianino mati και σε παω σε γενικες γραμμες αλλά όχι και το ΕΣΥ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ μας για τον 20 αιώνα. ειναι χοντρη κοτσανα αυτο ! για ξανασκέψου το!

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμο 11.10
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄Νομίζω ότι δεν έχουμε πολές κατακτήσεις (για την ευρεία μάζα μιλάω) που να μπορούν να συγκριθούν με τη δημιουργία του ΕΣΥ.Μπορείς , φίλε μου , να μου περιγράψεις και κάτι άλλο που να έχει ΤΈΤΟΙΑ λαϊκή αποδοχή, ΤΌΣΗ κοινωνική προσφορά και παροχή υπηρεσιών Υγείας στα άτομα με χαμηλα εισοδηματα;Μην κολλάς στα κομματικά, γιατί είμαι έτοιμος να παραδεχτώ ότι τα πάντα περι το ΕΣΥ, ΒΑΣΊΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΡΏΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ !Σευχαριστώ για την επικοινωνία...gialinomati

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που κρατάει αντίβαρο στην κατάπτωση του ΕΣΥ η Ιατρός Νατάσσα!