Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

"Εχει τους λόγους της αυτη η ιστορία"...της υπανάπτυξης...

Στη photo της ανάρτησης βλέπετε τη γέφυρα της Ερμίτσας , στην Αβώρανη , που συνδέει μια πόλη σαν το Αγρίνιο , με το βοριο-ανατολικό τμήμα του νομού. Καθημερινά την διαβαίνουν εκατοντάδες αυτοκίνητα που κατευθύνονται σε διάφορους προορισμούς από και προς την πόλη μας. Η γέφυρα αυτή λοιπόν, σήμερα (21ος αιώνας) , είναι -όπως καλά γνωρίζετε όλοι σας -ΜΙΑΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!..Τα διερχόμενα αυτοκίνητα , πρέπει να περιμένουν να περάσει το αντίθετα κινούμενο όχημα , ΑΝ αυτό έχει προλάβει να εισέλθει σε πορεία διέλευσης, προς τη γέφυρα! ! ! Ναι, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, υπάρχει ΑΚΟΜΑ ΓΕΦΥΡΑ , με μία και μόνο λωρίδα κατεύθυνσης ! Και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι από αυτή τη γέφυρα περνούσε ο τέως νομάρχης επί δεκαετίες , προκειμένου να επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής του! ΔΕΝ ενοχλήθηκε ο άνθρωπος αυτός από την κατάσταση αυτή , δεν υπολόγισε τίποτε από την ξεφτίλα της αναμονής, την ανυπαρξία πεζοδρομίου πάνω στη γέφυρα , την αδυναμία ενός πεζού να την διαβεί λόγω επικινδυνότητας; Αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει ένα τέλος. Δεν ξέρω αν θα ξανα υπάρξουν ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης , αλλά ΑΝ υπάρξουν και η πολιτεία τα χειριστεί όπως και τα προηγούμενα, μάλλον γέφυρα δεν θα δούμε ΚΑΙ με το νέο Νομάρχη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκτος απο τον νομαρχη πιστευω οτι ουτε οι δημαρχοι θερμου παραβολας παναιτωλικου θεστιαιων εχουν ζητησει το αυτονοητο δηλαδη συνδεση με το κεντρο της περιοχης.
και θελουμε και επισκεπτες στα κατα τα αλλα ομορφα μερη του νομου..

αλλα εκτος απο τους δημους της τριχωνιδας ουτε ο βαλτος αλλα και το ξηρομερο συνδεεται με σοβαρους δρομους με την πολη της περιοχης.
δεν νοιαζει κανεναν φαινεται.
αντι να κατσουν ολοι μαζι κατω και να ζητησουν τα βασικα απο το κρατος περνανε απο μια γεφυρα που την εχουν φτιαξει ιταλοι κατακτητες το 40.

o Ξερόλας είπε...

@ Ανώνυμος 9:16
Φίλε μου , οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες των περιοχών αυτών, είχαν κάτι ξαδερφάκια να διορίσουν εισπράκτορες και ελεγκτές στα κτελ , πράγμα πιό επείγον απο την ανάπτυξη του τόπου...Με τούτα και με τ΄άλλα, ο τόπος παραμένει στις τελευταίες θέσεις στην κλίμακα αξιολόγησης των νομών ,σχετικά με τους αναπτυξιακούς δείκτες και το ανα κάτοικο εισόδημα.Τα τραβάει ο κώλος μας φαίνεται τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που μας πλασάρουν για πολύτιμους θησαυρούς!Δεν εξηγείται διαφορετικά το πράγμα!
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.