Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...

Δεν μπορώ να πω ότι παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τα ποδοσφαιρικά πράγματα της πόλης . Λόγω μιας ιδιαίτερης "λατρείας" που είχα σαν άνθρωπος της πόλης στην ομάδα μας , όταν αυτή μεγαλουργούσε , με παίκτες τους φίλους μας , τους συμμαθητές μας , τα παιδιά της πόλης και του τόπου μας , "κρύωσα" όταν από σύλλογος της κοινωνίας μας, μετατράπηκε σε "μαγαζάκι" κάποιων που έσπευσαν να ξεπουλήσουν , στο βωμό της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού , όσο όσο , την ΙΣΤΟΡΙΑ, το ΗΘΟΣ ,την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ στους νέους μας , της πρώτης ομάδας της πόλης μας , μετατρέποντάς την σε στολίδι της κοινωνικής τους ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ! Έκτοτε, κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας της πόλης , άνθρωποι προσπάθησαν να κοντύνουν στο ύψος τους την ομάδα και τις αναμνήσεις μας , περιορίζοντας φιλοδοξίες και ελπίδες ΜΟΝΟ στον αγωνιστικό τομέα , ακυρώνοντας στην πράξη τους σκοπούς και τους στόχους της κοινωνικής παρουσίας του Σωματείου. Οι "επενδυτές" αποδείχνονταν αλληλοδιαδόχως σε "επ-εκδυτές" , τυχάρπαστοι και φανταχτερά τίποτε , οδήγησαν την ομάδα σε κατρακύλα αγωνιστική και κοινωνική , επιστρατεύοντας μισθοφόρους παίκτες , αποκλείοντας τα παιδιά μας από τον αγωνιστικό τομέα της ομάδας, προκειμένου να επιβάλουν μια ιδιότυπη "ομερτά" , για να λειτουργούν σε πλήρη αδιαφάνεια και συσκότιση. Φυσικά και ΔΕΝ αναφέρομαι σε όλους τους ανθρώπους που διοίκησαν την ΠΑΕ , τα προηγούμενα χρόνια. Ανάμεσά τους υπήρξαν και πρόεδροι που τίμησαν την καρέκλα τους , ματώνοντας και προσφέροντας στην ομάδα. Αυτοί όμως οι τελευταίοι , είναι που κάνουν το έργο των "άλλων" , εφιαλτικά αποκρουστικό ! Για τον τελευταίο πρόεδρο της ΠΑΕ , μάθαινα από μικρές αθλητικού τύπου συνομιλίες μου με φίλους (είπαμε, τα αθλητικά δεν είναι και το φόρτε μου) , ότι έκανε σοβαρές προσπάθειες τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και σε επενδύσεις σε υποδομές και οργάνωση της ομάδας. Φυσικά , όλα αυτά ηχούσαν στα αυτιά μου , ευχάριστα αλλά και απόμακρα , μιας και ότι γίνονταν , γίνονταν στο "μαγαζί" κάποιου και ως εκ τούτου , δεν μου παρα έπεφτε λόγος. Στο site της ΠΑΕ , υπάρχει αναρτημένο το κείμενο :

Δήλωση Προέδρου ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτη Κωστούλα

Αναλαμβάνοντας τα ηνία της ΠΑΕ πριν τέσσερα χρόνια, θεώρησα υποχρέωσή μου να βοηθήσω ως αγρινιώτης στην ανάκτηση του χαμένου κύρους και στη δημιουργία προϋποθέσεων που θα έφερναν τον Παναιτωλικό στη θέση που αρμόζει. Πίστευα και το είχα δηλώσει τότε, ότι θα χρειάζονταν τρία ή τέσσερα χρόνια για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και να οργανωθεί η ομάδα, έτσι ώστε να πετύχει τον στόχο της ανόδου σε ανώτερη κατηγορία. Ο χρόνος αυτός έχει παρέλθει και η πραγματικότητα δείχνει ότι ο στόχος της ανόδου είναι ανέφικτος. Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. γνωστοποίησα την πρόθεσή μου να αποχωρήσω από την ΠΑΕ. Την ίδια πρόθεση εκδήλωσαν στο σύνολό τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Τους παρακάλεσα και δέχτηκαν να συνεχίσουμε ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η απόφασή μου για πώληση των μετοχών είναι οριστική και αμετάκλητη. Από σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο τίθεται στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να το αποκτήσει. Ελπίζω οι ενδιαφερόμενοι θα βρεθούν σύντομα, έτσι ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία ανασυγκρότησης της ομάδας. .

...Είναι βέβαια λυπηρό , σε ημέρες οικονομικής κρίσης , να παραιτούνται πρόεδροι σαν τον κ. Κωστούλα , που αν μή τι άλλο , απόδειξε ότι αγαπά την ομάδα - θρύλο των παιδικών του χρόνων , με πάθος. Από την άλλη μεριά όμως , δε μπορούμε να παραβλέψουμε και την πιθανότητα , κάποιοι από τους επικριτές του , να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας και να την οδηγήσουν σε καλύτερες επιτυχίες ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"... κάποιοι από τους επικριτές του , να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας και να την οδηγήσουν σε καλύτερες επιτυχίες ..."
Eδώ πάει το σχόλιο:
Shit high and watch ...
Adm

Ανώνυμος είπε...

Re si mati , vrohi peftoun oi prosfores apo toys afragous ependites pou mehri tora ekanan anexoda kritiki ston kostoula. Den iparhei anthropos pou na mpori na sikosi to varos ton exodon tis pae.i xeftiles pou krazoun ton kostoula tora, giati den agorazan tin omada prin apo afton?