Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

TI EINAI AYTO , ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;

Δόξα συ ο Λαός , προκηρύχτηκαν οι εκλογές , φεύγουν (τουλάχιστον δημοσκοπικά) οι προηγούμενοι , έρχονται αυτοί που ξανά ήταν παλιότερα , οι υπόλοιποι κρατούν τα εκλογικά τους απουσιολόγια ενήμερα μην τους λείψει κάνα πρόβατο κι όλα μέλι γάλα !…Γιατί οι δύο (προς το παρόν) μεγάλοι , ενδιαφέρονται περισσότερο για τη συνέχιση της ιδιότυπης μεταπολιτευτικής σκυταλοδρομίας στην οποία έχουν συμπαρασύρει τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων , παρά για τις τυχόν «μεταξύ τους» διαρροές . Κάτω από αυτή τη σκοπιά θεώρησης των πολιτικών πραγμάτων , έρχεται αβίαστα, σχεδόν φυσιολογικά ,το κρίσιμο ερώτημα : Τι μπορεί να αλλάξουν αυτές οι εκλογές ; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα ! Οι εκλογικές διαδικασίες που «κόβουν» μια κυβερνητική θητεία στη μέση (ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς που επικαλείται ο εκάστοτε επιβήτωρ της πρωθυπουργικής καρέκλας) , ΠΟΤΕ δεν διόρθωσαν κάτι σε σχέση με τους λόγους που υποτίθεται ότι τις επέβαλαν ! ΠΟΤΕ δεν επιλύθηκε κανένα Εθνικό θέμα επειδή προσφύγαμε , χάριν αυτού, στις κάλπες ! Έτσι όπως ακριβώς δεν επιλύσαμε και ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό μας πρόβλημα , που τάχα μας χρειαζόταν ΝΩΠΗ λαϊκή εντολή, για το χειρισμό του… Η έκτακτη προσφυγή στις κάλπες υπήρξε για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο προνομία του εκάστοτε πρωθυπουργού και η χρήση της έγινε ΠΑΝΤΑ με γνώμονα το μικροκομματικό συμφέρον ή για να παραγραφούν αξιόποινες πράξεις των πολιτικών μας! Η και για τους δυο λόγους ταυτόχρονα ! Όπως –καλή ώρα – και με αυτές τις εκλογές που καλούμαστε να συμμετάσχουμε… Το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε (ως κοινωνία υπό διάλυση – γιατί έτσι δείχνει το πράγμα ) , είναι συστημικό κι όχι κομματικό πολιτικό ! Είναι το σύστημα ΓΕΝΙΚΑ άρρωστο , δεν είναι τα κόμματα ή οι πολιτικοί τέτοιοι… Απλά αυτοί εκμεταλλεύονται αυτή την «αρρώστια» , τη χρησιμοποιούν σαν εφαλτήριο προκειμένου είτε να διαιωνίσουν την ηγεμονία τους , είτε να επιπέσουν «νομίμως και ηθικώς» επι κάθε ρευστοποιήσιμου κρατικού αγαθού και κονδυλίου ! ΕΜΕΙΣ είμαστε το συστημικό πρόβλημα ! Το μυαλό μας , ο ανεπαρκής ΘΥΜΟΣ μας, το κόλλημά μας με την πρόσληψη-ομηρία του «κανακάρη μας» , Η ΕΜΜΟΝΉ μας στα ΤΑΞΊΜΑΤΑ κι΄ όσα άλλα μας υπόσχεται ο κάθε Μαυρογιαλούρος , κομματικά ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ εκ παραδόσεως . . . Γιατί εμείς , μια ζωή , Μαυρογιαλούρο ψηφίζαμε ! Και θα εξακολουθήσουμε ! Κι εμείς ΚΑΙ τα παιδιά μας… ΘΥΣΙΑ και ΑΝΑΛΩΜΑ , στη δόξα και το μεγαλείο του ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ !

5 σχόλια:

Χρύσα είπε...

Aγαπητέ ξερόλα, τέτοια απάθεια, απέχθεια και απαξίωση για τις επικείμενες εκλογές πρώτη φορά τη νιώθω.
Γι' αυτό και τελευταίως δε σχολιάζω πολιτικά.
Καλό απόγευμα να έχεις.

http://toaspro-mavro.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html είπε...

Καλά, δείτε κι εδώ

o Ξερόλας είπε...

@ Xρύσα
Ουδέν μεμπτόν , παρ΄ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θά΄πρεπε να μας συμβαίνει κάτι τέτοιο! Έξεστιν πολιτικοίς ασχημονείν !

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ξερόλα καλημέρα!
Γράφεις:"Είναι το σύστημα ΓΕΝΙΚΑ άρρωστο , δεν είναι τα κόμματα ή οι πολιτικοί τέτοιοι…".
Μα καλέ μου φίλε το σύστημα δεν είναι αυτοφυές.Εμείς και οι πολιτικοί το φτιάχνουμε από κοινού.
Και θα αλλάξει μόνο αν αλλάξουμε νοοτροπία και ξεφύγουμε από το ρημάδι το ρουσφέτι.Η θεσούλα στο δημόσιο,η καλή μετάθεση,γενικώς το βόλεμα!
Και η ανεργία και η φτώχεια βολεύουν (ως προς τα ταξίματα) τους πολιτικούς,δεν τους συμφέρει να εκλείψουν.Κρίκοι στην ίδια αλυσίδα!

o Ξερόλας είπε...

@ zeidoron

Η κοινωνία αρχίζει να ξυπνάει "δυσάρεστα" από την αναποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα επιλογών της. Η αποχή στις τελευταίες Euro εκλογές "έσπασε" το τσόφλι της πολιτικής εγκιβωτίωσής της . Επόμενο βήμα η πολιτική χειραφέτηση από την μακροχρόνια παράδοση του "έτσι το βρήκαμε".Ο χρόνος πραγμάτωσής της; Άγνωστος , αλλά λέγε λέγε το κοπέλι...
Καλώς ήλθες στο blog , τα ξαναλέμε...