Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

...ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ...

Η Δημοκρατία όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα , τελείωσε οριστικά... Υπήρξαν πολλοί λόγοι για το ΤΕΛΟΣ αυτό αλλά ο κυριότερος , σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, είναι το ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ ! Είδαμε όλα αυτά τα μεταπολιτευτικά χρόνια ΟΛΟΥΣ όσους εξελέγησαν για να μας κυβερνήσουν , να τα στρίβουν την επαύριο της εκλογής τους και από εκεί που είμαστε άρχοντες την προεκλογική Παρασκευή, να μετατρεπόμαστε σε υποκείμενα λιτότητας και ακαμάτηδες υπερκαταναλωτές την μετεκλογική Δευτέρα... Ακόμα και την ύστατη ώρα , όταν ΗΔΗ ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι του υπερδανεισμού, ακούγαμε ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , και ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά , μπλα , μπλα, μπλα... Επιχειρήθηκε με συστηματικό τρόπο η κατατρομοκράτηση της κοινής γνώμης με σενάρια επί σεναρίων για πτωχεύσεις της χώρας , τρομοκρατικές οργανώσεις (που παρακολουθούνταν επί μακρόν τα ηγετικά μέλη τους) εξαρθρώθηκαν λίγο πριν τη λήψη των τελευταίων οικονομικών μέτρων και οι πολιτικοί μας νόμισαν ότι "καθάρισαν" με τα ΚΟΡΟΪΔΑ ! Τα πράγματα όμως δεν δείχνουν να βαδίζουν σύμφωνα με τις προβλέψεις τους... Όσο θα συνεχίζεται αυτή η ατιμωρησία των υπεύθυνων για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα , τόσο και θα πληθαίνουν οι αποτρόπαιες ημέρες ... Όσο ΑΥΤΟΙ εξακολουθούν να παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ και εμείς θα παρακολουθούμε τα παιδιά μας , την υποτιθέμενη ελπίδα της χώρας ,να διέρχεται από τα Καυδιανά Δίκρανα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και του Κοινωνικού αποκλεισμού, δεν θα υπάρξει ανάπαυση και ησυχία στον τόπο... Και θέλω να υπενθυμίσω στους κύριους αυτούς , ότι τα επεισόδια τύπου Μωραϊτη στο Αγρίνιο, Κακλαμάνη στην Αθήνα ,Αλογοσκούφη στο Λονδίνο , θα πυκνώνουν διαρκώς... Σήμερα δυστυχώς τρείς συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους , άλλοι τραυματίστηκαν , το υπουργείο Οικονομικών φλέγεται και ο "θεός" να βάλει το χέρι του για τίποτε χειρότερο...Από την ΤV μεταδόθηκε ότι οι φλόγες τύλιξαν χώρους του υπουργείου που φυλάσσονταν χαρτιά ΜΕΓΑΛΩΝ υποθέσεων ! Η χαρά του μεγάλο φοροφυγά δηλαδή! Απορία: Αφύλακτο ήταν το υπουργείο μια τέτοια ημέρα; Πως καίγονταν εκεί ψηλά στους τελευταίους ορόφους; Ας υπάρξει μια απάντηση και γι΄αυτά από τους υπεύθυνους... . Ας δούμε όμως πως βλέπουν το θέμα μας και οι ξένοι:

Η γερμανική Süddeutsche Zeitung του Μονάχου με τίτλο «Αλήθειες για την Ελλάδα» αναφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα, επισημαίνει με παραδείγματα ότι οι απλοποιήσεις και οι γενικεύσεις δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και καταλήγει: «Ήδη διαφαίνεται ότι στην Ελλάδα βαθαίνει ο διχασμός και διογκώνεται η οργή στην κοινωνία. Γι’ αυτό πρέπει να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι, γι’ αυτό πρέπει να πληρώσουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή καταστροφή, οι φοροφυγάδες και οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Διότι όλοι ξέρουν ότι εάν δεν κληθούν οι ένοχοι να πληρώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, τότε οι διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας δεν θα φύγουν τόσο γρήγορα από τους δρόμους και σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα ζήσει ένα καυτό καλοκαίρι».

...Τέλος η αυστριακή εφημερίδα Kurier σχολιάζει: «Αντί να δείχνουμε τους Έλληνες με το δάχτυλο σαν το κακό παράδειγμα, πρέπει η ελληνική κρίση να λειτουργήσει σαν καμπανάκι για παρόμοιους κινδύνους σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ποιος θα ήθελε άραγε να είναι στη θέση των Ελλήνων; Γι’ αυτό η ΕΕ πρέπει να βρει τρόπο να αποκλείσει ή να απαγορεύσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και το σημαντικότερο: πρέπει πια να αναλάβει η δικαιοσύνη την διαφάνεια στις σχέσεις των οικονομικών και πολιτικών ελίτ.»

Η αναφορά στον ξένο τύπο πάρθηκε από τη Ντώϊτσε Βέλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: