Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

...ΕΡΓΑ... (κι΄όχι λόγια) ...απερχομένων σωτήρων !...

   
   Μεσούσης της κρίσης και ενώ στην ουσία "δεν υπάρχει σάλιο" ούτε για να κολληθεί γραμματόσημο , παρατηρείται μια υπερδραστηριότητα "έργων"σε δήμους ή κοινότητες που πρόκειται να ενταχθούν σε μεγαλύτερα αυτοδιοικητικά σχήματα. Οι πρόεδροι και οι δήμαρχοι των υπό κατάργηση δήμων και κοινοτήτων,  ασφαλώς γνωρίζουν την μοίρα που τους επιφυλάσσουν οι επερχόμενες εκλογές και ότι τα "κουμάντα" θα περάσουν σε άλλα χέρια ! Έτσι τα "σαρανταπεντάρια" έργα, (διάβαζε έργα κατ΄ανάθεσιν, άνευ σχετικών διαγωνισμών ), με δανεικά από κάθε πιθανή και απίθανη πηγή χρηματοδότησης, χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς ομού μετά των αναλογούντων extra προμηθειών υπέρ των υπό πολιτική κατεδάφιση "υπηρετών των   συμφερόντων των δημοτών"
   Η ρήση "σήμερον φάγωμε και πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκωμεν" ήτοι ότι φάμε σήμερα γιατί από "αύριο" την κουτάλα θα την χειρίζονται ανώτερα κλιμάκια, βρίσκει την ακριβή της αποτύπωση στις προεκλογικές πράξεις των εκλεκτών του λαού ! Τα σκύβαλα αυτά της πολιτικής , εκπαιδευμένα στα κομματικά φροντιστήρια της ρεμούλας και της αρπαχτής , χωρίς τσίπα και αίσθηση ευθύνης , βουλιάζουν όλο και βαθύτερα στο βούρκο της πλεονεξίας και του πλιάτσικου ! Και  -το πιθανότερο - να μας ζητήσουν  ψήφο , μιας και όλο και θα ενταχτούν σε κάποιο αυτοδιοικητικό -κομματικό-  σχήμα , μην και ξεμείνουμε από τις "υπηρεσίες" τους  εμείς οι φουκαράδες !. . .
  Eπι του πληκτρολογίου:
... καλά ρε αδέρφια, την ερώτηση στη δημοσκόπιση τοπικής εφημερίδας   "Συζητιέται η υποψηφιότητα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βασιλείου Αντωνόπουλου. Σε περίπτωση που κατέβει ο κ. Αντωνόπουλος , εσείς ποιόν θα ψηφίσετε; " γκαλοπατζής την συνέταξε ή καλουπατζής;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γκαλο-σκιτζής ήτανε , τον είδα