Τρίτη 3 Μαΐου 2011

... ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΑΡΑΓΕ; ...

..."Η πλατεία ήτανε άδεια και τρελός απ' τα σημάδια , σαν σκυλί
με συνθήματα σκισμένα, σ' έναν έρωτα για σένα έχω χυθεί
στ' αμφιθέατρο σε ψάχνω, στους διαδρόμους και τους δρόμους,
και ζητώ πληροφορίες και υλικό,
να φωτίσω τις αιτίες που μ' αφήνουνε μισό"...


    Πως μπορεί η Πλατεία να 'ναι  ΑΔΕΙΑ  μια μέρα σαν την Πρωτομαγιά; Που οι Εργαζόμενοι, που οι Αγρότες , που οι προοδευτικοί άνθρωποι; Γιατί αρνούνται τόσο επίμονα να συστοιχηθούν στις γραμμές σας; Ύστερα από την αποτελεσματικότερη επιδρομή κατά των εργασιακών κατακτήσεων και τη συρρίκνωση των μικρο εισοδημάτων από κάθε πηγή που έχει καταγράψει η ιστορία του Εργατικού Κινήματος, αρνούνται οι Πολίτες (τουλάχιστον προς το παρόν) να πάρουν μέρος στις "διαδικασίες"σας, γιατί είστε μέχρι το λαιμό βουτηγμένοι στο παρελθόν . Αντλείτε τη "νομιμοποίησή" σας από το δικό σας φαντασιακό, μακρυά από κάθε πραγματική κοινωνική δράση , αναλαμβάνοντας θεατρινίστικες "δράσεις", πάντοτε κατόπιν εορτής, πάντα ακυρωτικά σε αυθόρμητες πρωτοβουλίες.
   Οι εμφανίσεις σας με τα κράνη και τα ρόπαλα "συντεταγμένα"στις πορείες, δεν προκαλούν μόνο την αισθητική αλλά ξαναφέρνουν στο νου -όσων ξέρουν-  τις περίφημες "πεντάδες"(κλικ). Άρρωστες συμπεριφορές που δείχνουν ότι ξεκόψατε από την κοινωνία , αποτελείτε περιθωριακό σχεδόν μόρφωμα χωρίς μέλλον, εχθροί κάθε νέου και σύγχρονου.
   Έχετε απόλυτο δίκιο να συμπεριφέρεστε  έτσι...Μόνο έτσι θα μπορείτε να στρογγυλοκάθεστε στην κομματική περιουσία σας, να ροκανίζετε με βουλιμία τις κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις, έχοντας σαν μοναδικό σκοπό την εξαφάνιση κάθε προσπάθειας που δεν υπόκειται στον έλεγχό σας!
Μόνο έτσι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλεοπτικό σας κανάλι ως προθήκη φτηνιάρικων τηλεπωλητών αντί να ενημερώνετε σφαιρικά και τελέσφορα τους Πολίτες. Γιατί μόνο έτσι θα μπορείτε εσείς να "αποκαθιστάτε" όποτε σας γουστάρει το Βελουχιώτη και τον Πλουμπίδη , βάζοντάς τους  δίπλα στους Στάλιν και Ζαχαριάδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: