Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

... NA 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΑΓΓΕΛΕ ! ...

      Ο Άγγελος έκανε μια καλή καριέρα σαν ποδοσφαιριστής . Ο Στρυμωνικός Σερρών ο Άρης Θεσαλονίκης και μετά Αθηναϊκός, Βέρντερ, Άγιαξ , Φέγενορντ, Νυρεμβέργη , Λεβερκούζεν , Άρλ, Σάλκε και Παναιτωλικός ήταν οι ομάδες που είχαν την τιμή να περιλάβουν στο ρόστερ τους  το όνομά του. 
      Σε όλες   αυτές τις πόλεις που ευτύχισαν να φιλοξενήσουν τον Άγγελο , ο τελευταίος το μόνο πράγμα που διερευνούσε πρώτα πρώτα, πριν υπογράψει καν συμβόλαια κλπ ,  ήταν το επίπεδο πολιτισμού της κάθε πόλης και ύστερα κοίταζε όλα τα υπόλοιπα !Δεν έβαλε ποτέ υπογραφή σε συμβόλαιο , αν δεν ενημερώνονταν πρωτίστως για την πολιτιστική ζωή του κάθε τόπου σε βάθος διετίας τουλάχιστον ! Αυτό του το πάθος για τον Πολιτισμό, τον έκανε να αλλάζει τα τελευταία χρόνια τις ομάδες συχνότερα από ότι άλλαζε τα πουκάμισά του ! Πως να αντέξει ο  Άγγελος την ασυνέπεια στην εκτέλεση των Πολιτιστικών προγραμμάτων ; 
      Μεγαλωμένος σε έναν τόπο που ο Πολιτισμός είναι η μοναδική έγνοια των κατοίκων του, είναι ολοφάνερο πως δεν μπορεί να επιβιώσει μόνον "επ άρτω ". Του έλειψαν οι μνημειώδεις παραστάσεις της Όπερας  Στρυμωνικού, τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου του Λιβαδοχωρίου , οι ξακουστές Θεατρικές Παραστάσεις του Πρωτοποριακού Θεάτρου Βαρικού και οι Φιλοσοφικές Αναζητήσεις του
Ομίλου Προβολής και Διαδόσεως ΑρχαιοΕλληνικής Φιλοσοφίας Χειμάρρου ! Πως λοιπόν να "σταθεί" σε ένα Πολιτιστικό περιβάλλον σαν του Αγρινίου ο Γίγας; Εξ ανάγκης λοιπόν προέβη στην παρακάτω δήλωση: (Αντιγράφω από το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας)
   
 ..." Το Αγρίνιο δεν είναι ιδανική πόλη για να ζει κανείς. Ζώντας εδώ πέρα τους τελευταίους μήνες καταλαβαίνω ότι το Αγρίνιο έχει έλλειψη κουλτούρας κατ’ αρχήν, έχει έλλειψη κάποιων   θεμάτων που είναι σημαντικά για να εξελίσσεται ο κόσμος με την καλή έννοια, του λείπουν δηλαδή σημαντικά πράγματα για τον πολιτισμό και ας πούμε να φτιάξει ανθρώπους που έχουν ποιο ανοιχτό μυαλό. Από την άλλη πλευρά πιο ξεκομμένη πόλη εδώ αλλά γι’ αυτό έχει κρατήσει την ταυτότητα της"...
   
   Ξεπερνώντας  το γεγονός πως ο συμπαθής Άγγελος  ( κατά πως πληροφορούμαι ) δεν έχει εμφανιστεί πουθενά  και ποτέ σε καμία εκδήλωση "κουλτούρας" της πόλης για  να διαπιστώσει "ιδίοις όμμασιν"την "έλλειψη κάποιων θεμάτων που είναι σημαντικά για να εξελίσσεται ο κόσμος", περιμένουμε από τον συμπαθή ποδοσφαιριστή να μας δώσει κάποιες ιδέες για το πως θα "εξελιχθούμε με την καλή έννοια" και με ποιά γνωστή του πολιτιστική διαδικασία  μπορεί κανείς "ας πούμε να φτιάξει ανθρώπους που έχουν ποιο ανοιχτό μυαλό". Προς το παρόν, μπορούμε να πούμε ότι στους πολυπληθείς φίλους του Άγγελου διακρίνουμε δυο τάσεις : Τους φανατικούς λάτρεις του Άγγελου γιατί παίζει μπάλα και τους κατά τι ολιγότερους (τον αριθμόν μόνον) που τον θεοποιούν για την έξοχη συνήθειά του να παίζει το όργανό του ! Σε ποιό από τα δύο ο Άγγελος διακρίνεται περισσότερο , θα σας γελάσω ! Οι "οργανοπαίχτες" διατείνονται πως ο Άγγελος είναι άριστος ποδοσφαιριστής ενώ αντίθετα οι ποδοσφαιρομανείς σχίζουν τα ιμάτιά τους πως "παίζει το όργανό του" με τέλεια δεξιότητα !

Επεδή "σέρνονται " διάφορες φήμες, το απλό ειρωνικό χειροκρότημα  με συνοδεία "αντίο" νομίζω πως είναι ότι καλύτερο από μέρους μας ως αντίδραση...2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγγελος Χαριστέας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Βρίσκομαι στο Αγρίνιο περισσότερο από έξι μήνες και αποτελώ μέλος της τοπικής κοινωνίας. Δεν είμαι, ούτε νιώθω αποξενωμένος. Ζω την καθημερινότητα της πόλης, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους και με γνωρίζουν πολλοί περισσότεροι. Ξέρουν επίσης πολύ καλά την άποψή μου για την πόλη, τους κατοίκους, τους φιλάθλους, την ομάδα και είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι αποτυπώθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα.
Η άποψή μου για το Αγρίνιο και τους ανθρώπους του έχει καταγραφεί σε δεκάδες δηλώσεις μου αυτό το διάστημα. Αν παρόλα αυτά, κάποιοι θεωρούν ότι τους προσέβαλα, τότε είναι δικό μου το λάθος.
Γι’ αυτή την πόλη, την ομάδα, τους φιλάθλους, προσπαθούμε όλοι και είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια θα φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ξερόλας είπε...

Να σε κάψω Γιάννη μ', να σ' αλείψω λάδι...
Ας τα ρε Άγγελε ! Αποδείχτηκες για τον Παναιτωλικό "ΑΧΡΗΣΤΕΑΣ" ,για το Αγρίνιο "ΑΧΑΡΙΣΤΕΑΣ" και με την έλλειψη ΤΑΚΤ που έδειξες, "ΑΤΑΚΤΕΑΣ"...ΑΝΤΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ...