Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

...ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ, ΔΩΔΕΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ... για μια καταστροφή ...


«Η απόκρυψη της μόλυνσης από τον ιό HIV από τους ίδιους τους ασθενείς είναι έντονο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουμε και εμείς στα νοσοκομεία, καθώς τίθενται σε κίνδυνο γιατροί και νοσηλευτές. Και πρόκειται για αδικαιολόγητη συμπεριφορά, δεδομένου ότι υπάρχουν ειδικά κέντρα για να υποβληθούν σε θεραπεία. Εάν η γυναίκα αυτή υποβαλλόταν σε αγωγή, το φορτίο του ιού στον οργανισμό της θα ήταν πολύ χαμηλό, όπως και οι πιθανότητες μετάδοσής του. Ακόμη όμως κι αν δεν συνεργαζόταν, ο γιατρός της θα είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».
Ο Γιώργος Φαρμακίδης είναι διευθυντής της ΣΤ' Μαιευτικής Κλινικής στο νοσοκομείο Ελενα Βενιζέλου
http://www.tanea.gr/aixmes/?aid=4716385

«Η δημόσια διαπόμπευση αποτελεί οπισθοδρόμηση, παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων και παραβίαση ιατρικού απορρήτου. Η δε επίκληση της δημόσιας υγείας είναι υποκριτική δεδομένου ότι επί μία 20ετία τουλάχιστον το ελληνικό κράτος αποδέχεται τη νόμιμη και παράνομη πορνεία, και αδιαφορεί για το trafficking. Επιπλέον, το γεγονός ότι η γυναίκα αυτή είναι αλλοδαπή έρχεται να ενισχύσει τις ρατσιστικές φωνές, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας υπερασπιστικός λόγος από την πλευρά της κατηγορουμένης».
Ο Κώστας Παπαδάκης είναι δικηγόρος
http://www.tanea.gr/aixmes/?aid=4716384

 
Σχόλιο 1
Είναι εντυπωσιακό πως κάποιοι συμπολίτες μας διαμαρτύρονται που βγάλανε τα ΜΜΕ τη φωτογραφία της Ρωσίδας στη δημοσιότητα, με άδεια και υπόδειξη των διωκτικών αρχών. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν "προστασία προσωπικού απορρήτου". Θα ήταν καλύτερα να τρέχανε κάποιες χιλιάδες στερημένοι μικροί και μεγάλοι στα αστυνομικά τμήματα να δουν τη φωτογραφία για να ξέρουν αν την πάτησαν ή όχι; Πριν από κάποια χρόνια διαμαρτύρονταν για κάποια φωτογραφία παιδεραστή που βγήκε στη δημοσιότητα. Μάλλον δεν πάμε καλά. Αυτά τα 30 χρόνια από την υπερβολική "δημοκρατία" που μας πλάκωσε (και την πληρώνουν τώρα τα παιδιά μας) κάποια μυαλά άρχισαν να παίρνουν ανάποδες βόλτες.
Σχόλιο 2
Σα δεν ντρέπονται λίγο οι αρμόδιοι! Υπεύθυνοι δεν είναι οι προαγωγοί και οι πόρνες, που στο κάτω κάτω τη δουλειά τους κάνουνε, αλλά οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους (που μάλλον ακούνε στο όνομα ΚΕΕΛΠΙΝΟ και Αστυνομία Πόλεων), που τώρα βγαίνουνε στα κανάλια και κάνουνε δηλώσεις. Ας κάνει επιτέλους ο καθένας μεθοδικά τη δουλειά του, παρέχοντας τα αληθινά στοιχεία στην κοινωνία που τον στηρίζει και μετά να δούμε τις ελλείψεις μας ως κρατικός μηχανισμός. Πόσο επίκαιρος είναι ο Μπακαλάκος σήμερα! "Ποιός από τους Προστάτες θα μας προστατέψει!..Πρώτος είναι ο Λαός!..."
Σχόλιο 3
Τις άλλες δεν θα τις βγάλετε στην εφημερίδα; Ελπίζω να αντιληφθήκατε, ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο σε μερικές καθυστερημένες αφρικανικές χώρες. Και κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποδείξετε, ότι η Ελλάδα είναι η βορειότερη χώρα της Αφρικής.
Σχόλιο 4
Προεκλογικά έπιασε του παντός είδους αρμόδιους η ευαισθησία... Οι φορείς HIV / AIDS ήταν φορείς και πέρυσι, και πρόπερσι και... Πότε ευαισθητοποιήθηκε αυτή η άχρηστη πολιτεία ώστε να προστατέψει τους πολίτες της, αν μη τι άλλο, από την άγνοιά τους; Μόνο προεκλογικά διότι μετά τις εκλογές πάλι όλα θα είναι ξέφραγο αμπέλι...
Σχόλιο 5
Φωτογραφίες δεν δημοσιεύετε; Ή καταλάβατε επιτέλους, ότι μόνο στο Ιράν δημοσιεύουν οι εφημερίδες φωτογραφίες πορνών για στιγματισμό. Για τους ανεύθυνους που τις έδωσαν στη δημοσιότητα, έχω μόνο μια φράση: κάνατε την Ελλάδα Δυτικό Ιράν!
Σχόλιο 6
Είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι "πηγαίνουν" με τις γυναίκες αυτές. Μόνο από την όψη τους θα έπρεπε να καταλάβουν ότι αυτές οι δυστυχισμένες είναι άρρωστες. Δεν έχουν ακούσει, δεν έχουν δει τίποτα σχετικό; Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση και στα σχολεία; Και βέβαια θα πρέπει να δημοσιεύονται οι φωτογραφίες τους, για να ξέρουν πως περίπου είναι τα χαρακτηριστικά τους. Πιστεύω ότι το όφελος για την κοινωνία προηγείται ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ της προστασίας "προσωπικών δεδομένων". Οι γυναίκες αυτές την προστασία αυτή την απεμπόλησαν από τη στιγμή που επέλεξαν αυτό το επάγγελμα και ειδικότερα αυτήν την εγκληματική αδιαφορία και συμπεριφορά. Και ας μη βρεθεί κάποιος να μιλήσει για την "άτιμη κοινωνία που τις ανάγκασε να κάνουν αυτή τη δουλειά". 'Εχω δει πανέμορφα κορίτσια να δουλεύουν σε συνεργεία καθαρισμού και ως οδοκαθαριστές. Σίγουρα θα βγάζανε πολύ περισσότερα αν κάνανε τις πόρνες, ωστόσο προτίμησαν τη σκληρή και υπό αμοιβόμενη εργασία.
Σχόλιο 7
δηλαδή τι περιμένουν οι άντρες που πηγαίνουνε με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη; ότι είναι οι μόνοι και όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούν σαν καλά παιδάκια προφυλακτικό; έπρεπε να βγει αυτό στη φόρα για να σκεφτούνε ότι ίσως να έχουνε κολλήσει κατιτίς;
Σχόλιο 8
 Εγώ θα ήθελα να δημοσιοποιηθούν και τα ονόματα των 600 για να ξέρουμε να φυλαγόμαστε από αυτούς!
Σχόλιο 9
Ναζί δεν είμαι ούτε κατά διάνοια, αλλά φυσικά και πρέπει να εκτεθούν όσες πόρνες σκορπίζουν ιούς, όσοι παιδόφιλοι δουλεύουν με παιδιά, όσοι σαδιστές δουλεύουν στην Αστυνομία, κτλ κτλ. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα μας μάραναν!
Σχόλιο 10
Όσο ένοχη είναι αυτή τόσο είναι και οι πελάτες της που πλήρωναν μάλιστα επιπλέον για μη προφύλαξη. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι 600, 1000, 2000 ζουν ανάμεσά μας...μπρρρ.
Σχόλιο 11
Ευτυχώς που τα ΝΕΑ μεταθέτουν την προσοχή μας στις ιερόδουλες (ντρεπόμαστε την γλώσσα μας;) και στους παράνομους μετανάστες κι έτσι ξεχνάμε τα πραγματικά προβλήματά μας
Σχόλιο 12
Πριν αρχίσουν κάποιοι "υπερευαίσθητοι" να κατηγορούν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ μήπως είναι καλή ιδέα που δημοσιεύθηκε η φωτογραφία ώστε εκείνοι που συνευρέθηκαν με την συγκεκριμένη ιερόδουλη να πάρουν τα μέτρα τους;;;


Κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ιατρικού απορρήτου της οροθετικής ιερόδουλης από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και φωτογραφιών της από την Ελληνική Αστυνομία καταγγέλλει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Με μια πρωτοφανή ενέργεια στιγματισμού, οι αρμόδιες αρχές της χώρας έδωσαν στη δημοσιότητα, μέσω ενός δελτίου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα πλήρη στοιχεία, φωτογραφίες και πληροφορίες του ιατρικού φακέλου 22χρονης οροθετικής ιερόδουλης, υπηκόου Ρωσίας.

» Η άνευ προηγουμένου ρατσιστική πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών ανα τροφοδότησε πλήθος δημοσιευμάτων διαπόμπευσης της εν λόγου οροθετικής γυναίκας, δημοσιοποιώντας μια σειρά προσωπικών της δεδομένων, στιγματίζοντας την ίδια, σπιλώνοντας όλα τα οροθετικά άτομα και αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας μας, που μετά από αυτό παύει να θεωρείται ένα σύγχρονο, ευνομούμενο και ανθρώπινο κράτος.

» Ο καταστροφικός χειρισμός της υπόθεσης τόσο από την Ελληνική Αστυνομία όσο και από το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ καταπατά οποιαδήποτε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εκτρέφει μια κουλτούρα διακρίσεων όχι μόνο εναντίον των οροθετικών ατόμων, αλλά και εναντίον ειδικών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως μετανάστριες, ιερόδουλες γυναίκες κτλ».http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4716520


Τα σχόλια από διάφορα άρθρα για το θέμα από "τα Νέα"


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

10Share
Λοβέρδος: Να ποινικοποιηθεί η «απροφύλακτη» επαφή με ιερόδουλες

Την ποινικοποίηση της απροφύλακτης επαφής με παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες προτείνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το ζήτημα με τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες έχει τεθεί εκτός ελέγχου στη χώρα μας. Στην ίδια κατάσταση τώρα βρίσκεται η Ρουμανία. Ευτυχώς, εμείς καταφέραμε να πείσουμε το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ για το μέγεθος του προβλήματος» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό NET RADIO, προσθέτοντας ωστόσο ότι αντιμετώπισε πολλή δυσπιστία, «και μέσα και έξω από τη χώρα».

Υπογραμμίζει όμως πως δεν ευθύνονται μόνο οι ιερόδουλες, αλλά και οι άντρες που προτιμούν την απροφύλακτη επαφή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δεν είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς προφύλαξη; Διακινδυνεύεις την οικογένεια σου;»...

Να σημειωθεί πως το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχθεί έως σήμερα το πρωί περισσότερες από 1.600 κλήσεις, εκ των οποίων το 60% αφορούν απροφύλακτη σχέση με την 22χρονη Ρωσίδα.