Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

... BENI ΖΕΛΟΣ FURIOSO ...

                                    
Φορώντας το πολύ αυστηρό του υφάκι , ο συνταγματολόγος - πρόεδρας πασόκ - τέως B. Τουρκμεντζόγλου - νυν Βαγγέλης Βeni ζέλος , δήλωσε βαρυγδούπως:
  «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».
    Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα με δήλωσή του  ο κ. Σόιμπλε , φανερώνοντας ταυτόχρονα την πίστη ότι η χώρα μας μπορεί να έχει μια ευκαιρία να επιστρέψει σε
κάπως υποφερτά δημόσια οικονομικά μέσω μηχανισμών που  θα συγκροτήσουν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας...
   Οι "μηχανισμοί" του κ. Σόιμπλε αποτελούνται από τον
εξής ένα: Έναν escrow account στον οποίο θα κατατίθενται τα πράγματι τεράστια ποσά που μας δανείζουν, διάφορα δημοσιονομικά  ή άλλου είδους έσοδα ( που κάλλιστα μπορεί να είναι ο εισπραττόμενος ΦΠΑ , δικαιώματα από πωλήσεις υδρογονανθράκων , έσοδα από πωλήσεις δημόσιας περιουσίας κλπ ) , προκειμένου να εξοφλούνται κατ΄απόλυτη προτεραιότητα τα χρέη της Χώρας προς τους πιστωτές της (δηλαδή τους ίδιους) !
  Είναι επιβεβλημένο να εξηγηθεί στους ανά την επικράτεια έλλογους παρατηρητές της πολιτικής , πόσον βραδυφλεγής είναι στις αντιδράσεις του ο κ.
Βενιζέλος ! Το βραδυφλεγές των αντιδράσεών του -πέραν της συμπεριφοράς του στον χειρισμό της  λίστας
Λαγκάρντ -  υπογραμμίζεται από το γεγονός πως ο "μηχανισμός" του escrow ή άλλως trust account , έχει
θεσμοθετηθεί και συνομολογήθηκε στο Eurogroup της
20ης Φεβρουαρίου 2012 ! Δεν είδαμε τον εθνικά ευέξαπτο κ. Βενιζέλο ΤΟΤΕ να έχει κάποιου είδους αντίρρηση  , ώστε σήμερα να νομιμοποιείται να διατυπώνει τις άσφαιρες παρόλες του... Καταλαβαίνουμε πως η κάπως "διασταλτική" ερμηνεία - κατ΄άλλους θρασύτητα - του κ. Σόιμπλε να ζητά να εμπλουτίζεται ο λογαριασμός αυτός με εθνικά έσοδα και να "κουμαντάρεται" από τους διεθνείς πιστωτές μας ερήμην των εντοπίων λαμόγιων , πάρα πεύτει βαριά...
   Όμως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως θα ήταν άλλου
ειδικού βάρους η τοποθέτηση , αν ο κ. Βενιζέλος είχε ΤΟΤΕ  ζητήσει να  περιληφθούν  στο λογαριασμό αυτής της μεσεγγύησης ΚΑΙ τα ληξιπρόθεσμα έσοδα από δάνεια, (αφού λογιστικοποιηθούν  βεβαίως όλες οι σχετικές εθνικές απαιτήσεις μας για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο προς το Γ΄ Ράϊχ) , που ο κ. Σόιμπλε φαίνεται να ξεχνά. Τότε και μόνον τότε ο φύσει και  εκ συστήματος  "αργοκίνητος" κ. Βενιζέλος θα είχε σήμερα "το δικαίωμα για να ομιλεί" ! (Α ρε Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα ... σχολή άφησες !...)


Δεν υπάρχουν σχόλια: