Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ...
















10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παρελθον και οι θεσεις του πρωην Δημαρχου Δημου Θεστιεων Δ.Τραπεζιωτη
Ο δήμαρχος Θεστιέων υποστηρίζει ακόμη τον Παρατριχώνιο δήμο, εξηγώντας το σκεπτικό του και δηλώνει ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική…
Όπως και αν διαμορφωθεί τελικά ο χάρτης της Τριχωνίδας, ο δήμαρχος Θεστιέων Δ. Τραπεζιώτης δηλώνει παρών και στα νέα δημοτικά δεδομένα. «Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον του τόπου και της περιοχής γενικότερα», δηλώνει χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό αφορά τον οποιονδήποτε δήμο δημιουργηθεί τελικά, ανεξάρτητα αν θα είναι το μεγάλο Αγρίνιο ή ο Παρατριχώνιος, τον οποίο ο κ. Τραπεζιώτης εξακολουθεί να υποστηρίζει.
«Δεν θα πάψουμε να συμμετέχουμε στην πολιτική διαδικασία διαμορφώνοντας όρους και προϋποθέσεις που θα προάγουν τα τοπικά συμφέροντα», επισημαίνει ενώ δεν απαντά ξεκάθαρα στην ερώτηση αν θα ηγηθεί ενός δημοτικού σχήματος ή θα συμμετέχει σε κάποιο άλλο. «Θα ήθελα πρώτα να οριστικοποιηθούν τα αυτοδιοικητικά σχήματα να ξέρουμε ποια θα είναι η οριστική μορφή των νέων δήμων και τότε θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχουμε στην πολιτική διαδικασία γιατί έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. ‘Αλλωστε στο χώρο της πολιτικής και ειδικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης οι άνθρωποι υπερβαίνουν κατά πολύ τους κομματικούς σχηματισμούς και αναζητούν λύσεις, οι οποίες θα έχουν το στοιχείο της καινοτομίας και της φαντασίας», αναφέρει ο κ. Τραπεζιώτης.
Ωστόσο εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Παρατριχώνιο δήμο θεωρώντας λάθος το ότι αυτό δεν προχώρησε. «Εμείς καταθέσαμε μια πρόταση με καθαρά αναπτυξιακά κριτήρια. Δυστυχώς απεδείχθη για μια ακόμη φορά ότι οι τελικές πολιτικές αποφάσεις καθορίζονται και από μια παράμετρο, η οποία αντιστοιχεί σε σχέσεις δύναμης, εξουσίας και κυριαρχίας. Η πρότασή μας ήταν πάνω και πέρα από τις προσωπικές μας διαδρομές και επιδιώξεις», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Θεστιεων και εξηγεί ότι η πρόταση αυτή έβαζε πάνω από όλα το συμφέρον των κατοίκων, καθώς η ανάπτυξη της περιοχής της Τριχωνίδας τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια πλευρά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Όπως ίδια είναι και τα χαρακτηριστικά ολόκληρης αυτής της περιοχής που έχει το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα, τη λίμνη, την οποία θα μπορούσε να αναπτύξει και να αξιοποιήσει με ενιαίο τρόπο.
Κατά την άποψή του η περιοχή αυτή χρειάζεται μια ενιαία προσέγγιση και μια συνολική πολιτική διαχείρισης, στα πλαίσια της οποίας θα προστατευόταν και το φυσικό περιβάλλον, θα αναδεικνύοταν το φυσικό στοιχείο, αλλά θα τίθονταν και οι βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Τριχωνίδας. Αυτό προφανώς ήταν και το σκεπτικό της ΤΕΔΚ και του προέδρου της, που και εκείνος υποστήριξε Παρατριχώνιο δήμο.

ε ρε γελια.....

Ανώνυμος είπε...

συνεχεια θεσεων Δ.Τραπεζιωτη

Το ζήτημα αυτό, από ότι φάνηκε, απασχόλησε και το υπουργείο Εσωτερικών, αφού ουσιαστικά κατέθεσε μια πρόταση για δήμο Τριχωνίδας μόνο όμως με τους νότιους δήμους, πράγμα που, κατά τον κ. Τραπεζιώτη, ήταν «μισή πρόταση», αφού και η βόρεια πλευρά της λίμνης έχει τα ίδια δεδομένα. «Αυτό είναι μια απάντηση σε όσους υποτίμησαν και έφθασαν στο σημείο να λοιδορούν την πρόταση», επισημαίνει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι αν τελικά ισχύσει η πρόταση που τεμαχίζει την Τριχωνίδα αυτό θα έχει επιπτώσεις και στο οικοσύστημα, το οποίο ουσιαστικά κατακερματίζεται και υπονομεύεται η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Για να στηρίξει τα λεγόμενά του ο κ. Τραπεζιώτης παραπέμπει στην κοινοτική οδηγία 9243 και το άρθρο 6 που υποχρεώνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και να εκπονούν ενδεδειγμένα σχέδια διαχείρισης ευαίσθητων περιοχών όπως είναι η Τριχωνίδα.
Επίσης η αναγκαιότητα ενός ενιαίου σχήματος Τριχωνίδας, απορρέει και από το γεγονός ότι και οι 5 δήμοι που την περιβάλλουν είναι κατ’ εξοχήν αγροτικές περιοχές και πρώην καπνοπαραγωγικές που διατηρούν ακόμα τη δυνατότητα παραγωγής τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Για τέτοιες περιοχές υπάρχει πρόβλεψη στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης για έκτακτες χρηματοδοτήσεις για τις πρώην καπνοπαραγωγικές περιοχές και μάλιστα όταν αυτές οι περιοχές πλαισιώνουν ένα ευαίσθητο οικοσύστημα μια περιοχή Natura όπως η λίμνη Τριχωνίδα.
Παράλληλα η λίμνη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με ενιαίο τρόπο και τουριστικά, αν υπήρχε ένα ενιαίο αυτοδιοικητικό σχήμα. Όλοι αυτοί, σύμφωνα με τον κ. Τραπεζιώτη, είναι σημαντικοί λόγοι και έπρεπε να αποτελέσουν το έναυσμα για να γίνει μια δεύτερη σκέψη για τη δημιουργία Παρατριχώνιου δήμου, που θα δημιουργούσε μια ισορροπία ανάμεσα στην πόλη και στην ύπαιθρο, δίνοντας τη δυνατότητα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, που αποτελούσε και το βασικότερο στόχο της πρότασης. «Δυστυχώς η πρόταση αυτή προσέκρουσε σε εγκατεστημένα οικονομικά, πολιτικά και άλλα συμφέροντα», όπως λέει ο κ. Τραπεζιώτης και καταλήγοντας τονίζει ότι η ευημερία της ενδοχώρας θα σήμαινε και ευημερία του αστικού κέντρου, μέσω των συναλλαγών και μέσω της συνεργασίας και της εταιρικότητας.

Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ούτε Πρωθυπουργός να τανε το πρόσωπο. Τσιπρα, η θεσούλα σου κινδυνεύει αγόρι μου και δεν το χεις
πάρει χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο μικρός μπόμπιρας ρωτάει μία μέρα τον πατέρα του:
Μπαμπά τι είναι το κεφάλαιο, η εξουσία, η εργατική τάξη και ο λαός που μας είπαν στο σχολείο;
Για παράδειγμα, απαντάει ο πατέρας του, Εγώ στην οικογένεια είμαι το κεφάλαιο, η μαμά σου είναι η εξουσία, η φιλιππινέζα μας είναι η εργατική τάξη, και εσύ είσαι ο λαός!
Α, καλά λέει ο μπόμπιρας, που δεν πολύ κατάλαβε.
Ένα βράδυ ο μπόμπιρας χέστηκε στο κρεβάτι του. Σηκώνεται λοιπόν και πάει προς το δωμάτιο της φιλιππινέζας να την ξυπνήσει για να τον καθαρίσει. Ανοίγει τη πόρτα και βλέπει τον μπαμπά του να πηδαει την φιλιππινέζα. Τώρα κατάλαβα, φωνάζει ο μπόμπιρας! Όταν η εξουσία κοιμάται, το κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη και ο λαός μένει χεσμένος!

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑ ΚΙΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ
Αχ…. Μήτσουμ” μου “ρχεται ουργασμούς…
– Σκάσε μωρή… Όταν γαμάει ο Μήτσος, δεν έρχεται κανείς….


Ανώνυμος είπε...

- Μαμά, τώρα που έγινα 16 χρόνων να βάλω σουτιέν;
- Όχι Δημητρακη......

Ανώνυμος είπε...

Λένε ότι στο γάμο περνάς ζωή και κότα! Δεν λένε όμως ότι ο ένας κάνει την ζωή και ο άλλος την κότα.!
Πήρατε όλοι ψηφιακές φωτογραφικές. Άμα χωρίσετε να δω τι θα σκίζετε.!
Πάντως, ελπίζω να μας ψεκάζουν. Δε θέλω να πιστέψω πως κάνω τόσες μαλακίες από μόνος μου.!
Πήγα στα Village cinemas. Κάτω από την οθόνη έγραφε "η ταινία ξεκινάει με μια Heineken." Ακόμα την περιμένω.!
Μου λέει η γυναίκα μου "Θα με βοηθήσεις να κατεβάσω τα χειμωνιάτικα;" και της απαντώ "Δώσε μου το link"! Δεν καταλαβαίνω γιατί τσαντίστηκε.!
Ρε φίλε, αφού βλέπεις πως η κοπέλα προσπαθεί να παρκάρει. Τι κορνάρεις και βρίζεις δυο ώρες τώρα;
Ακόμα και το μπλακ χιούμορ θα πρέπει να είναι έξυπνο. Για παράδειγμα, στον τάφο μου θα γράφει "Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θά' ρθεις".!
Οι ψεύτικοι φίλοι είναι σαν τις σκιές. Πάντα εκεί όταν ο ήλιος λάμπει, αλλά δε φαίνονται πουθενά όταν όλα είναι μαύρα.
Αν Θεά της γεωργίας ήταν η Αφροδίτη και όχι η Δήμητρα, αντί για δημητριακά θα τρώγαμε για πρωινό αφροδισιακά και θα περνάγαμε πολύ καλύτερα.!
Τρελάθηκε ο καιρός, τρελάθηκε κι η μάνα μου και δεν ξέρει τι να μου δώσει όταν φεύγω. Μπουφάν; Αντηλιακό; Ομπρέλα;
Θυμάμαι κι εγώ πριν 3-4 χρόνια που έδωσα πανελλήνιες και έχασα την ιατρική για 18.000 μόρια.!
Μόνο η Ελενίτσα με αγαπούσε πραγματικά! Μετά άλλαξα νηπιαγωγείο και χαθήκαμε.!

Ανώνυμος είπε...

Προχθες βρέθηκα σε μία παρέα... Πιάσαμε κουβέντα για τους υποψηφίους του Δήμου... Τι έκανε ο ένας... τι έκανε ο άλλος;...
Μολις ήρθε το όνομα του Τραπεζαρία στο τραπέζι της συζήτησης άνοιξε το κουτάκι με τις "μακακίες" αμέσως...

Πολυ γέλιο ρίξαμε με το άτομο.. και τι δεν θυμηθηκαμε... ωραία περάσαμε
Άπαιχτος για μία φορά ακόμη.. μας έκανε να γελάσουμε...
το πάει φιρί φιρί για ανεκδοτο διαρκείας....



Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια να ρωτήσω κατι;
γιατί γέρνει ο Τραπεζαρίας όταν μιλάει, σε όλες τις φωτογραφίες τον βλέπω;
λέτε να έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ....

http://www.youtube.com/watch?v=w4Lw_7HcqeA