Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ... και μια περιοχη του κέντρου...

Από φίλο που μάλλον επισκέπτεται τακτικά την ιστοσελίδα μάθαμε (με mail) πως εμφανίστηκε Δήμαρχος σε περιοχή που είχε κάνει μαύρα μάτια να δει τον άρχοντα της πόλης! 

Μιλάμε βέβαια για την περιοχή πέριξ της Δημοτικής Αγοράς δηλαδή μια κεντρικότατη περιοχή που περιέχει στοιχεία από την παλιά πόλη και τη γραφικότητά της . Τα δαιδαλώδη στενάκια που περικλείονται ανατολικά της Παπαστράτου μέχρι τη Μπαϊμπά , αποτελούν ένα θετικό πολεοδομικό στοιχείο που με λίγη φροντίδα μπορεί να αναδείξει τη χαμένη από την αντιπαροχή ταυτότητα της Πόλης μας.

Παλαιότερα , δημαρχεύοντος του Αναμορφωτού Πόλεων και Πάρκων Μοσχολιού , οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της οδού Αντωνοπούλου είχαν ζητήσει με έγγραφό τους  την πεζοδρόμισή της , μιας και η συνεισφορά του δρόμου αυτού στον κυκλοφοριακό συνίστατο μόνο και μόνο στην προσφορά δέκα θέσεων για παρκάρισμα .

Η απόκριση της τότε Δημοτικής Αρχής στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής ήταν κάθετα αρνητική , πλήρως εναρμονισμένη με τους φόβους γνωστού εργολάβου που έχει τα γραφεία του σε πολυκατοικία της περιοχής , ότι  πιθανόν να του κλείνουν την είσοδο του parking τυχόν σταθμευμένα στον πεζόδρομο αυτοκίνητα ! Έτσι , μια περιοχή στο κέντρο  κι ένας δρόμος που δεν έχει 
καμιά συνεισφορά στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας της Πόλης , αφέθηκε στην εγκατάλειψη και στο μαρασμό.

Κάτω από αυτό το πρίσμα και με την προϋπόθεση ότι δεν έγινε απλά για να γίνει η επίσκεψη του Γιώργου Παπαναστασίου , οι συμπολίτες αυτής της κεντρικότατης και άκρως υποβαθμισμένης περιοχής είδαν με θετικό μάτι την επίσκεψη του Δήμαρχου.

Ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό θα προκύψει και οι εξελίξεις θα δικαιώσουν την άποψη για την περιοχή των πολλών κι όχι την αδιαφανή και υπονομευτική  θέση του "ισχυρού"
διαπλεκόμενου για τη γειτονιά .

Αυτά  μας έγραψε ο φίλος αναγνώστης , σας τα μεταφέρουμε αφού τα προσυπογράψουμε ώστε να μην μπορεί να ισχυριστεί κανείς πλέον άγνοια  ... Να τα λέμε αυτά ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να σας ενημερώσω πως τα μικρο αιτήματα που τέθηκαν υπ όψιν του Δημάρχου απο τους περίοικους , καθαρισμοί κλπ μικρο επεμβάσεις , πραγματοποιήθηκαν άμεσα ! Περιμένουμε την παρέμβασή του και στα πιό σοβαρά αιτήματα που του θέσαμε και που απασχολούν αυτή την περιοχή. Είσαστε καλοδεχούμενος στη γειτονιά μας Δήμαρχε ...