Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Ε , ΑΜΑΝ ΠΙΑ ... ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΑΤΕ ...

Είναι συνηθισμένο ένας πολιτικός να αισθανθεί άσχημα από τις ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου. Σπάνια, όμως, θα υπερβεί τα όρια του πολιτικά ορθού, να σηκωθεί από την καρέκλα του και να ζητήσει να σταματήσει η συνέντευξη. Οπως και έγινε, προ ημερών στο Μαξίμου.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παραχώρησε στο πρωθυπουργικό μέγαρο συνέντευξη στον δημοσιογράφο του γερμανικού δικτύου της Deutsche Welle, Μίχελ Φρίντμαν – την είχε ζητήσει επισήμως το δίκτυο, την αποδέχτηκε ευχαρίστως ο υπουργός. Η συνέντευξη όμως ήταν περιπετειώδης.
Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εκπομπής «Conflict Zone», έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του ρωτώντας ευθέως τον κ. Παππά αν η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί. Ο υπουργός Επικρατείας, σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης (κράτησε συνολικά 26 λεπτά) προσπαθούσε να τον αποκρούσει, ενώ δύο φορές ζήτησε να διακοπεί η συνέντευξη και να αποχωρήσει χωρίς όμως κανείς να του απαντήσει, καθώς τέτοιες βολικές γιαι τον συνεντευξιαζόμενο πρακτικές δεν συνηθίζονται στο εξωτερικό, ακόμα και στις πιο σκληρές συνεντεύξεις.
Το αποκορύφωμα ήρθε με το φινάλε και μία ερώτηση που μάλλον δεν περίμενε ο υπουργός – ο οποίος προφανώς έχει συνηθίσει στην Ελλάδα σε πιο φιλικές ερωτήσεις και λιγότερο δύσκολους δημοσιογραφουςΗταν η στιγμή που ο γερμανός δημοσιογράφος του διάβασε την περίφημη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες που λιάζονται και τον ρώτησε: «Υπουργός της κυβέρνησής σας έχει κάνει αυτή την ερώτηση;»
Ο κ. Παππάς έσπευσε να απαντήσει ότι η λέξη «sunbathing» που χρησιμοποίησε ο Φρίντμαν δεν είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης «λιάζονται» για να λάβει την ανταπάντηση του δημοσιογράφου: «Η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει αρνηθεί τη μετάφραση αυτή».
«Ναι, αλλά εγώ σας λέω ότι το ‘’sunbathing’’ σημαίνει χαίρομαι στην παραλία… Είπε ότι υπήρχαν μετανάστες που απολάμβαναν έξω τον ήλιο», προσπάθησε να συνεχίσει ο κ. Παππάς αλλά ο δημοσιογράφος συνέχισε να ρωτά με αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό του έλληνα υπουργού: «Θεέ μου, τι κάνω εδώ, μπορούμε να κόψουμε;» είπε κοιτάζοντας αριστερά του, ψάχνοντας ένα τρόπο να ξεφύγει από την άβολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.
Ο δημοσιογράφος συνέχισε να του επισημαίνει ότι πρόκειται για επίσημη δήλωση και προσπάθησε στη συνέχεια να μαλακώσει τον κ. Παππά δίνοντάς του χρόνο να εξηγήσει. Εκείνος τότε απάντησε: «Υπήρχαν άνθρωποι που απολάμβαναν τον ήλιο κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτή τη δήλωση».
Μόλις ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Conflict Zone» της Deutsche Welle τον ευχαρίστησε, έπεσαν οι τίτλοι.
Δεν ήταν μόνο η αναφορά στο λιάζονται της Τασίας που εκνεύρισε τον κ. Παππά. Ολόκληρη η συνέντευξη που δόθηκε στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας στο Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με τον δημοσιογράφο να εγκαλεί την Ελλάδα ότι δεν είναι καλός μαθητής και τον κ. Παππά να απαντά ότι είναι καλύτερος μαθητής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οταν ο δημοσιογράφος του είπε: «Δεν πήρατε το μάθημά σας», ο κ. Παππάς του είπε: «Αυτό να μου το λέγατε έναν χρόνο πριν».
Ο υπουργός Επικρατείας είπε επίσης ότι «η συμφωνία μας είναι ένας συμβιβασμός», ενώ έντονος ήταν ο εκνευρισμός του όταν ερωτήθηκε για τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο δήλωσε: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι μαζί μας πια», είπε."
Protagon team
Tρομερά αγενείς αυτοί οι ξένοι ρε παιδί !.. Σε ρωτούν , απαντάς άρες μάρες κουκουνάρες κι αυτοί εκεί ... το τυρί κουμπάρε ...Ε , δεν κάνουμε δουλίτσα έτσι στην Ελλαδάρα παιδγιά ... Δείτε να μαθαίνετε ρε γατάκια πως διεκπεραιώνουμε εδώ τέτοιες συνεντεύξεις και μετά μιλάτε , αν δε σας κόπηκε η μιλιά...Δεν υπάρχουν σχόλια: