Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Η ΜΑΚΕΤΑ ΚΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ...

Μέρα χαράς για το blog η σημερινή! Δόθηκε στη δημοσιότητα ΚΑΤΙ απ΄αυτά που ζητήσαμε σε παλαιότερη ανάρτησή μας , απευθυνόμενοι στην ευαισθησία των αρμοδίων και ιδίως του Δήμαρχου της πόλης μας. Δυστυχώς όμως , αυτό το ΚΑΤΙ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Αρχής ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ λεπτομερειών! Ομολογώ ότι βλέποντας το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας ΔΕΝ έγινα σοφότερος επι του θέματος, απ΄ότι πρίν! Πιστεύω ( δεν είμαι και ειδικός ) πως ένα υπόμνημα θα μας διαφώτιζε για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί, φωτίζοντας κάπως τις λεπτομέρειες ( που ως συνήθως, κρύβουν το διάβολο!) . Τέλος πάντων, ας μήν το γκρινιάξω κι΄άλλο το θέμα...Επανέρχομαι στη μέρα χαράς , γιατί απο τη μακέτα πληροφορούμαι (αν ξέρω να διαβάζω ΚΑΛΑ ) ότι η ανάπλαση της πλατείας μας , θα μας κοστίσει στη χειρότερη περίπτωση εκατόν εξήντα χιλιάρικα και στην καλύτερη μόλις χίλια εξακόσια euro!!! ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΠΑΥΛΟ !... , ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ... !!! (Πάντως , απ΄το δορυφόρο, καλούτσικη φαίνεται... )

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ gialinomati ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΠΛΥΘΗΝΤΙΚΟ;

ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ,ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
ΦΤΗΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΟΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ,ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ,Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΕΣΟΝ ΕΧΤΙΖΕΣ ΟΤΙ ΥΨΟΣ ΗΘΕΛΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΗΘΕΛΕΣ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.

o Ξερόλας είπε...

@ Ανώνυμος 3Δεκ, 10:50
Η εθνική μας ιδιότητα , η προχειρότητα , άρχισε να διέπει κάθε εκήδλωσή μας τόσο ατομική όσο και συλλογική. Πρόχειρα τρώμε, δουλεύουμε, αγαπάμε, κοιμόμαστε και πρόχειρα σχεδιάζουμε!Προφανής η σπουδή της ανάρτησης στην ιστοσελίδα, προφανέστερη η προσπάθεια ακύρωσής της στην πράξη .
Σαφώς και η πόλη μας, γίνεται κάθε μέρα και ομορφώτερη. Αν και οι φιλότιμες προσπάθειές μας για περισότερα σκουπίδια εκτός κάδων εντείνονται, εν τούτοις έχουμε μια πολύ καλά οργανωμένη καθαριότητα.Οι άοκνες προσπάθειές μας στο άθλημα του κολλήματος τσίχλας στα πάσης φύσεως πεζοδρόμια, δάπεδα , πατώματα κλπ έφτασαν στο επίπεδο της τελειότητας!Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με συμβατικά μέσα!
Φίλε/η μου, το πρόβλημα με τις πολεοδομίες μάλλον δεν παραέχει σχέση με το Δήμο αλλά με τη Νομοθεσία και την εφαρμογή των Νόμων . Αλως τε όλοι προσπαθούμε να κάνουμε τη μικρο-μεγαλοπαράβασή μας, μην μας περάσει για κορόιδο ο γείτονας που έκανε τα ίδια...Ευχαριστώ για την κουβεντούλα...εις το επανιδείν..

o Ξερόλας είπε...

@ Ανώνυμος 3Δεκ, 10:50
Η εθνική μας ιδιότητα , η προχειρότητα , άρχισε να διέπει κάθε εκήδλωσή μας τόσο ατομική όσο και συλλογική. Πρόχειρα τρώμε, δουλεύουμε, αγαπάμε, κοιμόμαστε και πρόχειρα σχεδιάζουμε!Προφανής η σπουδή της ανάρτησης στην ιστοσελίδα, προφανέστερη η προσπάθεια ακύρωσής της στην πράξη .
Σαφώς και η πόλη μας, γίνεται κάθε μέρα και ομορφότερη. Αν και οι φιλότιμες προσπάθειές μας για περισότερα σκουπίδια εκτός κάδων εντείνονται, εν τούτοις έχουμε μια πολύ καλά οργανωμένη καθαριότητα.Οι άοκνες προσπάθειές μας στο άθλημα του κολλήματος τσίχλας στα πάσης φύσεως πεζοδρόμια, δάπεδα , πατώματα κλπ έφτασαν στο επίπεδο της τελειότητας!Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με συμβατικά μέσα!
Φίλε/η μου, το πρόβλημα με τις πολεοδομίες μάλλον δεν παραέχει σχέση με το Δήμο αλλά με τη Νομοθεσία και την εφαρμογή των Νόμων . Αλλωστε, όλοι προσπαθούμε να κάνουμε τη μικρο-μεγαλοπαράβασή μας, μην μας περάσει για κορόιδο ο γείτονας που έκανε τα ίδια...Ευχαριστώ για την κουβεντούλα...εις το επανιδείν..

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει άραγε χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του έργου; Μπορούμε να το μάθουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί; Ελπίζω να μη τραβήξει όπως η Σταίκου.

gnomi

o Ξερόλας είπε...

@ gnomi

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για το πέρας των εργασιών στην πλατεία, προς το παρον δεν έχει προσδιοριστεί.Καλά, Ελλάδα είοαι , μην αγχώνεσαιιιι...Δε θα σπάσουμε και τα νύχια μας, αχάριστοι, έ αχάριστοι!...Πάντως, υπολογίστε κανα δυό εξάμηνα, με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς!

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος ο δήμαρχος σ' ένα πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ότι "σε μια δύσκολη περίοδο και εν μέσω οικονομικής κρίσης έχουμε κατορθώσει να μετατρέψουμε το Αγρίνιο σε ένα απέραντο εργοτάξιο..."!

Αυτά τα λόγια είτε είναι ξεκάθαρη ομολογία του παραλογισμού της δημοτικής αρχής είτε προμήνυμα για το τί μας περιμένει ακόμα.

Το Αγρίνιο έχει αρκετά σοβαρότερα προβλήματα απ'την όψη της κεντρικής πλατείας του. Έχει ελλείψεις τις οποίες πρώτα πρέπει να καλύψει και μετά να καταπιαστεί με τον καλλοπισμό της "μούρης" του!

o Ξερόλας είπε...

@ Aνώνυμος 5 Δεκ. 11:20
Φίλη/ε
Τις δηλώσεις των εκλεγμένων, (κατ΄εμέ) γράφτες στο ''χιόνι''...Τα ''απέραντα εργοτάξια'' στη χώρα μας ΕΜΕΙΣ τα πληρώνουμε κι΄ΕΜΕΙΣ πρέπει να τα αξιολογούμε! Το θέμα είναι να γίνεται κάτι άξιο λόγου ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!Συνεπώς ,για το ΑΝ η δήλωση αυτή αποτελεί ''ομολογία'' παραλογισμού, ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ , γιατί ΔΕΝ έχω τον ''λογισμό''του momentum ,ήτοι διαθέσιμα και προτεραιότητες...Με κάθε ειλικρίνεια, θα επιθυμούσα να έχω τη γνώμη σου για τις ελείψεις, είτε στα σχόλεια του blog ή στη διεύθυνση seaiann@yahoo.gr με e mail.
Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία και σου εύχομαι ολόψυχα Καλές Γιορτές...

Ανώνυμος είπε...

Βασικότατο πρόβλημα είναι η έλλειψη επαρκούς φωτισμού στις εκτός κέντρου γειτονιές της πόλης.
Κάποιοι από εμάς, που έχουμε το... βίτσιο να περπατάμε αντί να παίρνουμε το ΙΧ μας, είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε "τυφλόμυγα" προκειμένου να φτάσουμε αρτιμελείς στον προορισμό μας. Μια βόλτα στην περιοχή του Αγ.Χριστοφόρου θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

o Ξερόλας είπε...

Xμμ!Η Περιοχή ΆΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ σκοτεινή;Αφώτιστη; Η ενορία του Δημάρχου μας;
Ανώνυμε 8:32, θα ρίξει φωτιά ο πολιούχος και θα μας κάψει...

o Ξερόλας είπε...

Xμμ!Η Περιοχή ΆΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ σκοτεινή;Αφώτιστη; Η ενορία του Δημάρχου μας;
Ανώνυμε 8:32, θα ρίξει φωτιά ο πολιούχος και θα μας κάψει...