Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΣΤΡΟΥΓΓΑ ΚΑΙ ΜΟΥΓΓΑ !

Παρακολουθήσαμε την τελευταία (και όχι μόνο) περίοδο , την κοινωνική αποθέωση της αρχής του "είς Κοίρανος έστω", που στοίχειωσε την μεταπολιτευτική περίοδο με τις "ισχυρές κυβερνήσεις" και το έλλειμμα Δημοκρατίας που εξ υποθέσεως γεννιέται από αυτή τη νοοτροπία . Φοβούμενοι να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη των αποφάσεων και των πράξεών μας, αλλοτριώσαμε το δικαίωμά μας στη λήψη των αποφάσεων υπέρ του "Αρχηγού", που εμφανίζονταν στα μάτια μας με τη μορφή πότε του "εθνάρχη" πότε του "πατερούλη" και πότε του "ειδικού" και του "τεχνοκράτη" !Σιγά σιγά , οι εκπρόσωποί μας (βουλευτές ) μετατράπηκαν -χάριν της επανεκλογής τους- από εκπρόσωποι των ανθρώπων που τους εξέλεξαν , σε χειροκροτητές των αρχηγικών δεκάρικων και διεκπεραιωτές μικρό εξυπηρετήσεων -"καβοδέτες" των κομματικών εξαρτήσεών μας . Για χάρη του βολέματος του "κανακάρη" μας "κάπου" με καθεστώς αργομισθίας , αγνοήσαμε κλείνοντας τα μάτια την ποιότητα των "δικών μας" βουλευτών, που είτε μας "τακτοποίησαν" ή αναλάμβαναν να το πράξουν "μετά τις εκλογές"! ΕΜΕΙΣ τους χαλάσαμε , τους αλλάξαμε "αποστολή" , τους προσδώσαμε -με το να ΜΗΝ τους υποβάλλουμε ποτέ σε ουσιαστική κριτική - νοοτροπία ισόβιου διαχειριστή της τύχης μας και του μέλλοντος των παιδιών μας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ! Και για να φτάσουμε και στις μέρες μας , βλέπουμε όλη την ιστορία να επαναλαμβάνεται , να γίνονται όλα ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια μας και παρά τη θέλησή μας , χωρίς να αντιδρούμε , λοβοτομημένοι και υπήκοντες κομματικών κελευσμάτων Μαυρογιαλούρων , ικέτες ανάξιων υποψήφιων.

Είδαμε τη θέση των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με το τεράστιο θέμα της εκτροπής του Αχελώου . Από την θέση του απερχόμενου «πρωθυπουργού», ΔΕΝ εκπλαγήκαμε , μιας και αυτός γενικώς υπακούει πειθήνια στα κελεύσματα του προϊσταμένου του Σουφλιά, υπουργού αυθαιρέτων και εργολαβικών έργων, Θεσσαλάρχη και μαχητή – χορευτή στο χαβά των μεγάλο συμφερόντων . Μας εξέπληξε όμως η ασάφεια στην τοποθέτηση του «επερχόμενου» πρωθυπουργού για το θέμα ! Ο «πράσινος» Παπανδρέου , πραγματοποιώντας μια ντρίμπλα ασάφειας και μαυρογιαλούριας νοοτροπίας, τοποθετήθηκε «και με τον χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ» , θεωρών ότι η κοινωνία μας ΔΕΝ μπορεί να αντιληφθεί το μεγαλείο της εμπνεύσεώς του !Τον καταλαβαίνουμε ! Καλή η Οικολογία , αλλά κάλλιστοι και οι ψήφοι της Θεσσαλίας! Καλά τα ωραία λόγια περί πράσινης ανάπτυξης, αλλά ύψιστο καθήκον η «σωτηρία της πατρίδος» ήγουν η εκλογή μας…Ενάντια σε κάθε νομιμότητα (και ηθική ), σε κάθε λογική (κοινή ή οικολογική) , με πλήρη αδιαφορία για τις επιπτώσεις αυτού του Φαραωνικού έργου στη Φύση και στην οικονομία της περιοχής μας !


Βεβαίως , κατανοούμε την αναγκαιότητα στην οποία ο Παπανδρέου υπέκυψε ! Αναρωτιόμαστε όμως , αφού σε ένα τόσο ξεκάθαρο θέμα (τόσο από νομική όσο και από οικολογική άποψη) ΔΕΝ πήρε μια ξεκάθαρη θέση, ΠΩΣ θα αντιμετωπίσει άλλα πιο σύνθετα και περισσότερο πολύπλοκα θέματα; Πως θα συγκρουστεί με ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που είναι αντίθετα με τις όποιες ΣΑΦΕΙΣ(;) προγραμματικές του εξαγγελίες; Ποιο είναι τελικά το πραγματικό του πολιτικό ανάστημα ; Πολιτικό ή πολιτικάντικο; Η αποψινή του ομιλία στη Λάρισα , ελπίζουμε πως θα δείξει την ποιότητα του ανδρός. Περιμένουμε…

Ακόμα (συγχωρέστε μου το κείμενο-μακρινάρι) , θα επιθυμούσαμε να έχουμε και μια τοποθέτηση με σαφήνεια εκφράσεων και νοημάτων , από τους τοπικούς υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος ! Αλήθεια , τους είναι τόσο δύσκολο να μας παραθέσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους για ένα θέμα που καίει ( ή που θα έπρεπε ) τόσο τους αγρότες του ΝΟΜΟΥ σήμερα , όσο και τα παιδιά μας ΑΥΡΙΟ; Δεν τους αγγίζει το γεγονός ότι οι «στρόφιγγες» του ρου των νερών του ποταμού παραδίδονται σε άλλα χέρια , ότι άλλοι θα αποφασίζουν πλέον ΠΟΣΟ νερό θα πίνουμε και σε ΠΟΙΑ τιμή ; Εάν είναι τόσο μικρόνοα κοντόφθαλμοι , ώστε να μην διακρίνουν τους κίνδυνους που η εκτροπή προσπαθεί να αποκρύψει και να απαλύνει με ψέματα και μισόλογα , ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ; Η γραμμή αντίδρασης του Νομού πρέπει να είναι ΜΙΑ, ξεκάθαρη και εκ των προτέρων γνωστή στους εμπλεκόμενους ! Αναζητούνται πολιτικά αναστήματα κι όχι κωλοτουμπίτσες και χαρούλες για να μη στενοχωρηθεί ο αρχηγός. Όσο και αν οι πολλοί δεν έχουν ακόμα σαφώς καταλάβει το τι παίζεται εις βάρος του Νομού , δεν θα είναι μακρύ το χρονικό διάστημα που θα το αισθανθούν στο κορμί τους και στο κορμί των παιδιών τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια: