Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

...AΥΞΗΣΟΥΛΑ, Εεεε ;

Σε όλους όσους υπερψήφισαν αλλά και  θα εισπράττουν την αυξημένη κατά 31% ετήσια χρηματοδότηση των (λωποδυτικών απο)κομμάτων , ήτοι 11,6 εκατομμυριάκια περισσότερα  από πέρυσι , ευχόμαστε ολόψυχα και από βάθους τσέπης , 11,6 να είναι οι ώρες τους ! Σε εμάς τους υπόλοιπους, καλά μπάνια και με ΥΓΕΙΑ το καινούριο φέσι !

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@ Aνώνυμο

Να σου πώ τώρα ότι κοιμάμαι ήσυχος , μιας και υφυπουργός Περιβάλλοντος - ή κάπως έτσι - είναι ο συμπολίτης Θάνος , μάλλον θα σε γελάσω...

Ξερόλας

Ανώνυμος είπε...

Η Κατάρ(α) του Αστακού

Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη»,ενώ την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού.
Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού,όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας. Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων. Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.
Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα.Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό.
Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου, για την οποία, όπως αναφέρουν: «Δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία, σε αντίθεση με την σπουδή που επιδεικνύεται για την προώθηση της μονάδας LPG». Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.

http://www.enet.gr/

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός στην ενεργειακή ατζέντα Ελλάδας-ΗΠΑ


Θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, κ. Ρίτσαρντ Μόρνινγσταρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΙTGI καθώς και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων/εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα καθώς και την κυρία Μακάρθι επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον σύμβουλο οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, κ. Πολ Μάλικ.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, όπως επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Αμερικανός αξιωματούχος για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών(χωρών) φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ.

Ανώνυμος είπε...

Ώρα για συστράτευση!
Από Κίνηση Πολιτών Αστακού

Αγαπητέ συμπολίτη,
Στα λίγα χρόνια της ύπαρξής της, η Κίνηση Πολιτών Αστακού ήταν πάντα παρούσα στα προβλήματα του τόπου εκφράζοντας με ειλικρίνεια την άποψή της, πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε πρόσφατα, όταν Κίνηση αποτέλεσε τη μοναδική φωνή ενάντια στη φούσκα της αραβικής «επένδυσης» στο πολύπαθο Πλατυγιάλι και τελικά κατάφερε να πρωτοστατήσει στην αφύπνιση των συμπολιτών μας.
Με βασικό δεδομένο ότι οι εξελίξεις γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας τρέχουν και ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον κερδίζει διαρκώς έδαφος στη συνείδηση των συμπολιτών μας, καλούμε τους απανταχού Αστακιώτες σε...

συστράτευση. Στόχος μας να δώσουμε δυναμικό παρών για να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς όφελος του τόπου μας ενόψει των επερχόμενων κρίσιμων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό το πλαίσιο που προσδιορίζει ο «Καλλικράτης».
Για το λόγο αυτό σε καλούμε προσωπικά στην επόμενη συγκέντρωσή μας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημαρχείου Αστακού την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 και ώρα 20:00 προκειμένου να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό σου πιστεύω, ούτε η όποια κομματική σου ταυτότητα. Μας αρκεί να αγαπάς αυτόν τον τόπο όσο εμείς και να συμμερίζεσαι την αρχή μας ότι αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκής, ενεργός και καθολική αλληλεπίδραση των μελών μας κοινωνίας με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου. Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία με ειλικρίνεια και τόλμη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Ξερόλας