Σάββατο 21 Μαΐου 2011

... ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ...



   Στη σημερινή πραγματικότητα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, λίγη τύχη έχεις να υπερνικήσεις δυνάμεις και καταστάσεις που έχουν γίνει καθεστώς από καταβολής  του. Σαν  η μοναδική έναλλακτική λοιπόν για έναν "μικρό"του ποδοσφαίρου, όπως για την ώρα φαντάζει ο Παναιτωλικός μας μπροστά στα μεγαθήρια των παραγκών και της διαπλοκής, υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να πορευτούμε, αυτός του FAIR PLAY. Που πιστά άλλως τε υπηρετήσαμε μέχρι σήμερα και που αποδείχτηκε τελεσφόρος  παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις παλινδρομήσεις. Η προσήλωση στο στόχο και στον ΤΡΟΠΟ που αυτός θα επιτευχθεί, αποδείχτηκε στην πράξη ότι αν συνδυαστεί με την επιμονή σε αρχές  καθώς και με το πείσμα για τη διεκδίκηση του καλύτερου , αποτελούν τη μαγιά της επιτυχίας.
    Εφ' όσον παρέχουμε στους αθλητές μας τις αμοιβές τους στην ώρα τους, τη σωστή ιατροφαρμακευτική υποστήριξη και την ψυχική ηρεμία που απαιτείται στον αθλητισμό, μόνο τότε μπορούμε να απαιτούμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια.
    Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε σε κάθε αποτυχία πως φταίνε οι τρίτοι γι' αυτήν, ούτε πρέπει να ζητούμε κάποιο άλλοθι για να την εξηγήσουμε. Απλά μπορεί κάποιοι να είναι καλύτεροι ή πιο τυχεροί από εμάς.
    Οι φίλαθλοί μας πρέπει να κατανοήσουν πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι όπου ΠΑΝΤΑ επιδιώκουμε τη νίκη αλλά και πως η επιδίωξή της έχει και κάποια ηθικά όρια . Δεν χωρούν εδώ λοιπόν ακρότητες και επίδειξη οπαδικής φανατίλας παρά σεβασμός για τον αντίπαλο  αθλητή ή φίλαθλο. Στον αντίπαλο (ομάδα ή φίλαθλο) προσφέρουμε πάντα ανοιχτόχερα
Ασφάλεια , Σεβασμό και Φιλοξενία . Δεν απαντούμε σε προκλήσεις φανατικών ,δεν μετατρέπουμε ένα παιχνίδι σε ΖΟΥΓΚΛΑ ! Υπερασπιζόμαστε την ισότητα όλων έναντι των κανονισμών γιατί αυτή η τακτική ΒΟΗΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μια ομάδα.
  Απαγορεύεται σε Αγρινιώτη φίλαθλο να στρέφεται εναντίον επισκέπτη φιλάθλου ή των περιουσιακών στοιχείων του (αυτοκίνητο κλπ), έστω  και αν αυτός έχει συμπεριφερθεί άσχημα προηγουμένως στην έδρα της ομάδας
του.

   Δεν "κατεβάζουμε" επίπεδο συμπεριφοράς  γιατί σ' αυτό τον κατήφορο δεν υπάρχει τέλος.
  Δεν ενοχλούμε τον πάγκο των αντιπάλων μας.
Ξεπερνάμε τυχόν προκλήσεις με θερμότερη υποστήριξη της ομάδας μας.
  Δεν υβρίζουμε τους αντίπαλους. Τους σεβόμαστε, γιατί έτσι δείχνουμε την ηθική μας υπεροχή...
 

... Αυτά σαν ελάχιστη συμμετοχή στους πανηγυρισμούς για το χθές και γιατί όχι και του ΑΥΡΙΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: