Σάββατο 21 Μαΐου 2011

...ΕΙΝΑΙ NTΡΟΠΗ ... ΣΑΛΜΑ ...

... Να κάνεις ερωτήσεις στη Βουλή για ένα ζήτημα που εσύ επί  της ουσίας έχεις ανοίξει σε ανύποπτο χρόνο... Αλλά τότε ήσουν στα κουμάντα βλέπεις...
  Ας θυμηθούμε λοιπόν τι γράφαμε πριν από αρκετό καιρό στην ανάρτησή μας

http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=1172886265633281340&postID=6092242040110968441

"Mεγάλη ανησυχία προκλήθηκε στους κάτοικους της Μπούκας , του γραφικού μικρού θέρετρου του νομού μας , που προσπαθεί εν μέσω κρίσης να πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα στον δύσβατο δρόμο (δυστυχώς σήμερα) του τουρισμού , όταν ανακοινώθηκε «αρμοδίως»(;) εκ χειλέων Μ. Σαλμά όπως έχει γραφεί ( διαβάστε ΕΔΩ) σε blog του νομού μας. Η ουσία του θέματος είναι ότι σε πρώτο στάδιο, σαν να «σφυγμομετρήθηκαν» οι απόψεις των κατοίκων της περιοχής με την απλή αναφορά ότι (διατηρούμε την ορθογραφία των κειμένων που φιλοξενούμε):
…«η κυβέρνηση και ο Υφυπουργός υγείας κύριος Σαλμάς επέλεξαν για να ξαλαφρώσουν την πρωτεύουα της Αχαιας να μοιράσουν κάποιους από τους Κούρδους σε Νομαρχιακές Κατασκηνώσεις που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Υγείας!Έτσι ο κύριος Σαλμάς επέλεξε την πολύπαθη κατασκήνωση της γεννέτειρας του ως μία από αυτές!Η συγκεκριμένη επιλογή αν μη τι αλλο δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει αυτη η Κυβέρνηση τα θέματα και ειδικά όταν έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ψυχές!Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι της Μπούκας ήδη έχουν αντιτεθεί»…(Σάββατο 2 Μαίου)
Οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου της περιοχής εκφράστηκαν άμεσα και ΑΡΝΗΤΙΚΑ , όπως εμφανίστηκαν και στα πρώτα πρώτα σχόλια της αντίστοιχης ανάρτησης του blog ! Δέστε ΕΔΩ.
Στα δύσκολα της πρώτης ανάρτησης, πραγματοποιείται θεαματική «ρελάνς» και προτάσσονται πλέον εκδηλώσεις ενδιαφέροντος :
«…ένα επιπλέον βήμα για την αναβάθμιση των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας ,προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς. Συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς διασφάλισε το ποσόν των 650.000 ευρώ για την δημιουργία νέων αλλά και βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών στην Κατασκήνωση της Μπούκας στην Αμφιλοχία , η οποία θα παράσχει αξιοπρεπή φιλοξενία στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά των αιτούντων πολιτική προστασία μεταναστών. Ειδικότερα έχουν διασφαλιστεί 400. 000 ευρώ για την δημιουργία νέων υποδομών καθώς και 250.000 ευρώ για την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών.»…(Δευτέρα 4 Μαΐου).
Διακρίνεται πλέον ολοφάνερα ότι μπήκε το «τυράκι» στη φάκα της εμπλοκής της περιοχής Μπούκας στην «τουριστική ανάπτυξη» μέσω Κουρδο Αφγανικών «τουριστικών groups» που θα αρχίσει να αποστέλλει η Κυβέρνησή μας και ο κύριος υφυπουργός , προκειμένου να «αναπτυχθεί» τουριστικά η ιδιαίτερη πατρίδα του . Ταυτόχρονα , κάνουν την εμφάνισή τους επαινετικά σχόλια για το «ενδιαφέρον» του υφυπουργού, για το πόσο σημαντικό είναι το ποσό που θα επενδυθεί κλπ,κλπ.(Διαβάστε ΕΔΩ) . Ταυτόχρονα όμως στα σχόλια αναπτύσσονται και προβληματισμοί εκτός ελέγχου, αντιδράσεις και αρνητικές τοποθετήσεις επί του θέματος. Έτσι φτάνουμε να προσγειωνόμαστε σε νέα φάση . Διαβάζουμε :
«Ξεκινώντας από το Υπουργείο και τις ενέργεις του Μ. Σαλμά,να πουμε ότι έχουν ήδη βγει οι πιστώσεις για την φιλοξενία των ανηλίκων,για υποδομή και σιτιση,ενώ ακόμη έχει γίνει και η καταγραφή των ανηλίκων Αφγανικής καταγωγης που σκοπέυουν να φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση!Ο αριθμός των παιδιών αυτών θα υπερβαίνει τα 60 και σκοπός του Υπουργείου είναι να φιλοξενηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες στην κατασκήνωση ». (Τετάρτη 6 Μαΐου) . Ακόμα επιστρατεύονται και οι απόψεις του νομάρχη , προκειμένου να ενισχυθούν οι ενέργειες του υφυπουργού, περί «ανθρωπιστικού ζητήματος» , ωσάν οι κάτοικοι που αντιδρούν να αντιδρούν από σκληρότητα, ρατσιστικά κίνητρα ή μίσος προς απροστάτευτα παιδιά ! …Καταλαβαίνουμε την «αλληλεγγύη» που αναπτύσσεται την σήμερον μεταξύ των πολιτικών μας αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ! Ας αναλάβουν να φιλοξενήσουν τα «60 παιδάκια» ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας παραδίνουν μαθήματα αλτρουιστικής συμπεριφοράς και ας μας παρατήσουν ήσυχους , να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας , χωρίς το στοργικότατο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ τους για εμάς και τα παιδιά του ΤΟΠΟΥ μας . Αρκετές σπουδές κομμωτικής κάνανε στου κασίδη το κεφάλι Τ Ε Λ Ο Σ   Π Ι Α ! Θα έχετε σύντομα ΝΕΑ ΜΑΣ , σε πρώτη φάση εντός του επόμενου μήνα !"
  
  Τα νέα μας , τα είχατε λάβει ΤΟΤΕ ... Μην "ξύνεστε" στη γκλίτσα του Αιτωλοακαρνάνα διαρκώς , λοβοτομημένοι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ! Η υποκρισία έχει ΟΡΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: